• Les iniciatives que es cofinancin a través d’aquest fons de cohesió comportaran una inversió al país de 3.102,5 milions d’euros
  • El conseller Giró considera una “bona notícia que Catalunya rebi aquests fons” que serviran per desenvolupar projectes que “contribueixin en la transició econòmica del país, que afavoreixi la innovació, la cohesió territorial i la lluita contra el canvi climàtic”
  • Els recursos assignats al programa FEDER i al Fons Social Europeu s’han de destinar prioritàriament a propostes mediambientals, de transició energètica i de foment de la connectivitat territorial
Banderes de la UE a l'edifici Berlaymont de CE. Foto de Guillaume Périgois (Unplash)

La Generalitat de Catalunya destinarà 1.241 milions d’euros a cofinançar projectes amb recursos provinents dels programes europeus Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu Plus (FSE+) per al període 2021-2027. En concret, 840,16 milions corresponen al fons FEDER, i 400,84 milions al FSE+. Els recursos assignat per aquest període es podran executar fins el 31 de desembre del 2029 i comportaran una inversió de 3.102,5 milions d’euros.

Aquests recursos es destinen a cofinançar en un 40% projectes que tenen com a objectiu garantir la cohesió econòmica, social i territorial dins la UE. Els fons s’han de destinar prioritàriament a projectes orientats a construir una Europa més connectada i intel·ligent, promovent una transició econòmica innovadora i una connectivitat TIC territorial.  Entre els objectius d’aquests fons també hi ha prioritzar projectes que contribueixin a fer una Europa més verda; a treballar en la transició cap a una economia amb emissions netes de carboni; a promoure una transició energètica neta i equitativa; a implantar l’economia circular; atenuar el canvi climàtic; o afavorir la mobilitat urbana sostenible.

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha assenyalat que “es tracta d’una bona notícia que Catalunya rebi aquests fons” que serviran per ajudar a desenvolupar projectes que “contribueixin en el camí cap a una transició econòmica del país, que afavoreixi la innovació i la connexió tecnològica, al mateix temps que millorin la cohesió territorial, l’ocupació de qualitat i evitin el despoblament rural”. Jaume Giró també ha remarcat la necessitat d’impulsar i donar suport a iniciatives que permetin evolucionar en una transició econòmica sostenible, respectuosa amb el medi ambient i en línia amb les iniciatives que impulsa el Govern en la lluita contra el canvi climàtic.

En total, Europa destinarà a Catalunya 2.052,1 milions d'euros dels fons de cohesió europeus corresponents als recursos del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu Plus (FSE+) per al període 2021-2027. En concret, Catalunya rebrà per projectes del fons FEDER 1.389,27 milions, i 662,82 corresponents al FSE+. Aquests recursos serviran per cofinançar projectes que suposaran una inversió de 5.130 milions d’euros.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
DOCX | 91