Signatura del conveni

Empresa i Treball i Unió de Pagesos formaran prop de 600 persones per fomentar la seva incorporació al sector agrari

query_builder   17 desembre 2021 12:39

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball i Unió de Pagesos formaran prop de 600 persones per fomentar la seva incorporació al sector agrari

El conseller Roger Torrent i Ramió i el coordinador nacional d’UP, Joan Caball i Subirana, renoven l’acord entre el Departament i el sindicat agrari per afavorir l’ocupació en aquest sector el proper any

El Departament destinarà 200.000 euros i derivarà, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, les persones interessades

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball i Subirana, firmen el conveni per fomentar la incorporació al sector agrari

El Departament d’Empresa i Treball i la Unió de Pagesos (UP) formaran el proper any prop de 600 persones per fomentar la seva incorporació al sector agrari. Ho recull el conveni que aquest matí han signat el conseller Roger Torrent i Ramió i el coordinador nacional d’UP, Joan Caball i Subirana. L’acord renova la col·laboració que des de 2013 mantenen el Departament i el sindicat agrari per afavorir la incorporació a les tasques del camp de persones que busquen ocupació en aquest sector encara que no tinguin formació. L’objectiu és facilitar-los les competències necessàries per dedicar-s’hi.

Segons l’acord, el Departament finançarà amb 200.000 euros les actuacions que Unió de Pagesos desenvoluparà al llarg del proper any. Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), prestarà suport tècnic i derivarà les persones adequades que hauran de ser demandants d’ocupació i estar inscrites a les Oficines de Treball. UP, per la seva banda, s’encarregarà d’orientar les persones i fer la formació, homologada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

El conseller Torrent ha destacat la importància del conveni amb Unió de Pagesos perquè “és l’agent de referència del sector i en coneix les realitats i les necessitats millor que ningú. Aquesta col·laboració permet que l’orientació laboral i la formació per al sector siguin més eficients i més eficaces”. Així mateix, també ha considerat imprescindibles els processos de formació en l’àmbit agrari, ja que permeten al sector “continuar sent competitiu en qualitat i mantenir els productes excel·lents que proporciona el sector agrari català”.

Des del Departament es preveu que una part de les persones que se sumaran a aquest programa provindran d’altres sectors professionals que s’han quedat a l’atur i no disposen de la formació adequada per a la seva inserció laboral en el sector agrari. Un altre dels col·lectius que podria interessar-se seria  el de persones d’origen estranger amb dificultat d’accés al mercat laboral, que tenen experiència en tasques agrícoles, però que necessiten reciclar-se.

Els criteris generals per desplegar el programa són els següents:

  • Orientació

S’habilitarà un punt d’actuació a cada demarcació (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona) amb una persona orientadora i una altra de suport administratiu. A cada persona interessada en la feina agrària se li dissenyarà un Itinerari Personal d’Inserció (IPI) a partir de l’entrevista d’acollida i la tutoria personalitzada que permetran conèixer la seva trajectòria, els seus dèficits formatius i les seves necessitats per garantir la millora en l’ocupació.

En paral·lel es fomentarà la seva autonomia a l’hora de buscar feina a través d’actuacions de Recerca Activa d’Ocupació.

  • Formació

S’impartiran nou cursos de 25 hores en cinc punts de Catalunya (Lleida quatre cursos, Girona dos, Tarragona un, Terres de l’Ebre un i Barcelona un). Cada curs tindrà una participació mínima de 14 alumnes. S’impartiran els següents cursos:

  • Poda de fruiters
  • Bones pràctiques de recol·lecció
  • Poda en verd de vinya
  • Carretons d’operadors
  • Benestar animal
  • Aplicador de fitosanitaris

La col·laboració entre el Departament d’Empresa i Treball i Unió de Pagesos a través d’aquest conveni es remunta a l’any 2013. Des d’aleshores s’hi han destinat uns 950.000 euros i s’han format al voltant de 2.500 persones per treballar a les feines que genera el sector agrari durant el període de recol·lecció.

2  

Imatges

Reunió encapaçada pel conseller Torrent i Ramió i el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball i Subirana

Reunió encapaçada pel conseller Torrent i Ramió i el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball i Subirana 74

El conseller i el coordinador nacional d'UP signen el conveni

El conseller i el coordinador nacional d'UP signen el conveni 129

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
DOCX | 98

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined