Igualada ronda

El nou accés a la ronda Sud evitarà el pas de 5.000 vehicles diaris pels nuclis urbans d'Igualada i de Santa Margarida de Montbui

query_builder   25 novembre 2022 14:01

event_note Nota de premsa

El nou accés a la ronda Sud evitarà el pas de 5.000 vehicles diaris pels nuclis urbans d'Igualada i de Santa Margarida de Montbui

Igualada ronda{"name":"2022/11/25/14/00/5f6e5fbb-1933-4e3f-8dbd-6eda7208f2b1.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":156484}


  1. El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, visita les obres del nou enllaç, que compta amb una inversió de prop de 14 MEUR


  1. El Departament posarà en servei provisionalment la urbanització de dos carrers i d’una rotonda el mes vinent per a facilitar la mobilitat local


  1. Estan en execució obres per a millorar l’accessibilitat a la ronda sud des de Vilanova del Camí per valor d’1 MEUR

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha posat avui en valor a Igualada que el nou enllaç que el Departament està construint per a dotar el municipi d’un accés més ràpid i directe a la ronda Sud (C-37) permetrà reduir el trànsit al nucli urbà d’Igualada en 3.200 vehicles diaris i en 1.800 a Santa Margarida de Montbui. Aquesta obra, amb un pressupost de prop de 14 MEUR, s’emmarca en un conjunt d’actuacions que Territori està desenvolupant per optimitzar la ronda Sud i millorar-hi l’accessibilitat i la distribució de trànsits als municipis de l’entorn.


Així mateix, el conseller de Territori ha remarcat la millora en la connectivitat que suposarà l’altra obra que el Departament té en marxa actualment a la ronda, la compleció de l’enllaç dels Moletons de Vilanova del Camí. Aquesta actuació, amb un pressupost d’1 MEUR, permetrà, a més, alleugerir de trànsit el nucli urbà. Han acompanyat el conseller en la visita la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés i Bosch, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells i Berzosa, l'alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte i Cervera, i l'alcalde de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez i Tamayo.


“Aquesta intervenció busca que la vida en aquest sistema urbà sigui més fàcil, ja que quan les obres entrin en servei traurem de dins dels nuclis urbans 3.200 vehicles a Igualada, 1.800 vehicles a Santa Margarida de Montbui i, 800 a Vilanova del Camí”, ha exposat el conseller. Així, aquestes actuacions permetran “millorar la salut i el benestar de la ciutadania, fer la circulació més fluïda i millorar el confort de les persones perquè quedarà més espai alliberat”. A més, ha afegit el conseller de Territori, possibilitarà “que les empreses de l'entorn siguin més competitives”.


En paral·lel, aquestes obres permetran optimitzar l’ús de la ronda Sud, que actualment registra un trànsit en aquest entorn de 7.000 vehicles diaris. El nou accés d’Igualada captarà 6.100 vehicles/dia i el trànsit pel tronc de la C-37 augmentarà en 5.500 vehicles/dia.

Nou accés d’Igualada


La ronda Sud d’Igualada té sis quilòmetres de longitud i discorre des de Santa Margarida de Montbui fins a Vilanova del Camí. En el tram més proper a Igualada, la ronda tenia fins ara dos accessos: el de Sant Maure i el de Vilanova Sud.L’enllaç que s’està construint s’ubica entre aquests dos enllaços i estarà format per dues rotondes i un vial d’1,5 quilòmetres quilòmetre. Aquest vial tindrà dos carrils, un per sentit, de 3,50 metres d’amplada i dos vorals d’1 metre cadascun. L’obra, en execució des de finals de l’any passat, abasta tres termes municipals: Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. Es preveu que els treballs finalitzin la tardor de l’any vinent.


El traçat inclou dues estructures; primer, per salvar la riera Garrigosa, un pont amb una longitud de 26 metres i el riu Anoia, després, amb un viaducte de 115 metres, element constructiu rellevant d’aquest actuació. La seva tipologia és la d’un pont mixt d’acer i formigó amb un arc central de 55 metres.


Així mateix, es garanteix la permeabilitat del camí de la Fassina amb una nova rotonda. Un cop passat el riu Anoia, el traçat connecta amb la trama urbana d’Igualada; en concret, amb el carrer del Rec, a l’altura del carrer Misericòrdia mitjançant una rotonda.


Per tal de connectar la xarxa urbana d’Igualada amb el camí del riu, paral·lel al riu Anoia pel seu marge dret, s’han previst voreres habilitades per a vianants i ciclistes al viaducte sobre el riu Anoia que connecten amb la xarxa de camins existent en el riu.


S’ordenen també el carrer de la Misericòrdia entre els carrers de Sant Antoni de Baix i de la Soledat i la cruïlla del carrer del Cardenal Vives amb el Passeig de Mossèn Cinto Verdaguer per a permetre un millor control dels nous fluxos de trànsit. Així mateix, es construirà una passarel·la sobre la C-37 per a donar continuïtat a la mobilitat de vianants i bicicletes, al terme de Santa Margarida de Montbui. Finalment, s’ha previst l’eliminació d’una línia elèctrica aèria a l’entorn del nou viaducte.

Actualment, els moviments de terres de l’actuació estan finalitzats i s’estan construint diverses estructures. Els treballs d’urbanització al carrer del Rec i de la Misericòrdia estan avançats, de manera que podran entrar en servei de manera provisional el mes vinent, a l’entorn de les festes de Nadal.


Millora de l’accessibilitat de Vilanova del Camí


D’altra banda, el Departament té en execució dos nous ramals a l’enllaç dels Moletons, a Vilanova del Camí, a la Ronda Sud, per a dotar-lo dels moviments que fins ara no eren possibles i, d’aquesta manera, millorar l’accessibilitat al municipi. Aquests ramals completaran la configuració actual de l’enllaç, en permetre la sortida cap a Vilanova del Camí dels vehicles que circulen en sentit Igualada per la C-37, i la incorporació a la C-37 en sentit Barcelona dels vehicles amb origen a Vilanova del Camí. Els nous ramals connecten directament la C-37 amb la rotonda elevada de l’enllaç. Es preveu que les obres finalitzin la primavera de 2023.

5  

Imatges

Fotografia

Fotografia 156484

Fotografia

Fotografia 156857

Fotografia

Fotografia 257590

Plànol actuacions

Plànol actuacions 649227

Imatge aèria

Imatge aèria 236828

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1080567

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined