• El portaveu del Govern mostra la seva “confiança” en els “resultats importants i necessaris” que pot donar la cimera
  • Francesc Homs confirma que el CAREC lliurarà demà als participants un document que inclou una diagnosi de la situació, un balanç i una proposta de mesures concretes com a “punt de partida” per al debat
El portaveu explica quina és la voluntat del Govern sobre la cimera econòmica
El Govern ha centrat la reunió del Consell Executiu d’avui en la cimera anticrisi que divendres reunirà Govern i agents polítics, econòmics i socials i que l’executiu afronta amb “el compromís”, “la voluntat” i “la convicció” d’assolir acordsque permetin “aixecar econòmicament el país”. “La voluntat del Govern és que s’assoleixin acords concrets sobre mesures que siguin eficaces per afavorir el creixement econòmic, aquest és el compromís i la voluntat del Govern”, ha manifestat el portaveu i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, qui ha mostrat la seva “confiança” en la utilitat de la trobada. “Tenim la convicció que hi ha prou maduresa institucional i dels participants per ser capaços d’oferir al país acords concrets que puguin ser útils per l’economia productiva de casa nostra”, ha sentenciat.
 
Segons ha explicat el portaveu del Govern i tal com recollia la carta que el president de la Generalitat, Artur Mas, va trametre dies enrere als participants en la cimera, la trobada de divendres s’articularà en tres grans eixos: una diagnosi de la situació econòmica actual, l’adaptació de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana 2008-2011 a la situació econòmica actual i la identificació de mesures en àmbits com la formació, l’ocupació o la innovació. Homs ha explicat en aquest sentit que el Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) lliurarà demà als participants un document de diagnosi, anàlisi i propostes que “pot contribuir a conduir el debat i ser un bon punt de partida”. D’altra banda, al llarg d’aquesta setmana es produiran “contactes intensos” amb tots els participants per acabar de perfilar la cimera.
 
“Tenim confiança que aquesta cimera pot donar resultats importants i necessaris pel país”, ha manifestat el portaveu del Govern qui ha constatat en aquest sentit “la necessitat col·lectiva i compartida” per tots els actors de la reunió “de saber identificar espais de diagnòstic, consens i proposta de mesures en un moment econòmic delicat, però amb elements per mirar el futur amb confiança”.
 
Justament encara en l’àmbit econòmic la reunió del Consell Executiu també ha tractat sobre l’eliminació de l’impost de successions que segons ha subratllat el portaveu del Govern “tindrà efectes retroactius a 1 de gener de 2011 i quedarà igual o millor que en els territoris amb tipus més favorables”, com és el cas de Madrid o el País Valencià. “S’acabarà així amb tota la discriminació desfavorable respecte a Catalunya i els seus ciutadans”, ha sentenciat Homs, qui ha explicat que un cop aprovat el projecte de llei el president de la Generalitat compareixerà públicament per oferir-ne els detalls.
 
 
Eleccions al Conselh Generau d’Aran
 
El Govern també ha acordat convocar per al proper 22 de maig les eleccions al Conselh Generau d’Aran, que es regeixen per la llei sobre el règim especial d’Era Val d’Aran.
 
Justament, relacionat amb el procés electoral del 22 de maig a Catalunya, el Consell Executiu també ha aprovat el decret que estableix les bases per a l’elecció dels membres dels consells comarcals, un cop constituïts els ajuntaments. Un cop celebrats els comicis les juntes electorals provincials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona proclamaran els membres dels consells. L’executiu ha aprovat en aquest sentit el nombre de consellers a elegir en cada consell, d’acord amb la darrera cifra de població de cada municipi.
 
 
Altres acords
 
En la línia dels acords presos en altres àmbits prioritaris com ensenyament o justícia, el Govern ha autoritzat la contractació de personal per cobrir llocs de treball durant la campanya de prevenció d’incendis forestals d’aquest estiu. L’executiu ha aprovat una modificiació de les limitacions fixades en matèria de despeses de personal pel decret de pròrroga dels pressupostos per tal que es pugui contractar les 1.037 persones necessàries per al Programa de Lluita contra Incendis Forestals del Departament d’Interior.
 
Finalment, en la reunió d’aquest matí el Consell Executiu ha declarat cinc festes catalanes d’interès nacional. Es tracta dels Tonis de Taradell i de Santa Eugènia de Berga, els Tres Tombs d’Igualada i de Sant Antoni de Valls i l’Encamisada de Falset. També ha declarat la Jota com a element festiu patrimonial d’interès nacional. Totes han quedat incloses en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

2  

Imatges

Fotografia: Consell Executiu (Rubén Moreno)

Fotografia: Consell Executiu (Rubén Moreno) 2465

Fotografia: El portaveu del Govern durant la roda de premsa (Jordi Bedmar)

Fotografia: El portaveu del Govern durant la roda de premsa (Jordi Bedmar) 266

3  

Vídeos

Tall de vídeo: El portaveu explica quina és la voluntat del Govern sobre la cimera econòmica

Tall de vídeo: El portaveu explica que l'impost de successions "quedarà igual o millor que els territoris amb tipus més favorables"

Vídeo de la roda de premsa

2  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 46

Tall vídeo: El portaveu enumera les festes que el Govern ha declarat d'interès nacional

Tall vídeo: El portaveu enumera les festes que el Govern ha declarat d'interès nacional
FLV | 2267