Tall de vídeo del portaveu
El Govern avança en el seu compromís d’aprimar l’Administració i fer-la més àgil i austera tal i com el president, Artur Mas, va anunciar a l’inici de la legislatura. L’Executiu ha aprovat avui un pla de reducció de les estructures departamentals que, a més, respon a un dels acords presos a la cimera per a la reactivació econòmica de divendres.
 
Segons ha explicat el portaveu del Govern, Francesc Homs, “les estructures departamentals passen de 1.961 unitats de comandament a 1.691, el que suposa una reducció del 13,8%. Això requerirà un ajust, que es farà aquests dies, de les relacions de lloc de treball. Estem parlant de funcionaris en la major part dels casos i no perdran, ni poden perdre, la seva feina. Simplement, s’organitza diferent en base a aquell principi expressat pel president i confirmat en la cimera: agilitat, aprimament i austeritat”.
 
Un principi anunciat pel president Mas a principis de gener i que es concreta amb mesures com la reducció de 15 a 12 conselleries, del 22,5% d’alts càrrecs, d’un 40% del personal eventual i els decrets d’organització de cada Departament. Encara quedarà una última fase, anunciada per a finals d’aquest semestre, que reorganitzarà tot el sistema d’entitats, empreses públiques, consorcis, etc.
 
Pla de derogació normativa
 
En aquest mateix marc d’actuació d’agilitat en l’Administració i de les pròpies conclusions de la cimera, el Govern ha aprovat el pla de racionalització normativa, que comporta la derogació de 246 disposicions: 153 decrets, 92 ordres i 1 resolució.
 
Amb aquesta mesura, el Govern pretén simplificar l’ordenament jurídic i acabar amb l’excessiva regulació actual. Segons Homs, es vol ajudar així els sectors productius del nostre país: “a falta de recursos líquids sí que es poden prendre decisions en la línia de fer la vida més fàcil a la ciutadania i al món de la petita i mitjana empresa. Per tant, reducció i aprimament de la complexitat normativa que des del propi Govern s’havia generat durant una pila d’anys”.
 
Aquest pla respon a 5 grans objectius: garantir la seguretat jurídica necessària en l’ordenament jurídic, disminuir les càrregues per al ciutadà i les empreses, aclarir la normativa tècnica vigent, tenir certesa en les línies d’ajuts i la supressió d’òrgans administratius.
 
 
Primeres mesures de la cimera
 
En la seva reunió d’avui, el Govern ha parlat de la cimera per a la reactivació econòmica i n’ha reiterat el balanç positiu dels resultats: 6 acords, 6 encàrrecs i un mandat respecte el pacte fiscal.
 
Pel que fa a les veus més crítiques, Homs els ha preguntat “si estan en contra de la simplificació administrativa, de la integració de la reforma de l’FP, del nou model de gestió d’infraestructures, de la racionalització del marc fiscal per l’economia productiva, d’estimular el foment de l’ocupació, i en contra de donar suport a sectors social més perjudicats... Són els sis acords concrets de la cimera. Tinc la convicció que totes les forces de l’oposició segur que estan a favor de tots aquests acords. El resum és que amb una mà critiquen la cimera i amb l’altra estan a favor dels acords presos. Això és una contradicció, fruit d’un calendari electoral que tenim per endavant”.
 
En el primer Consell Executiu després de la cimera, el Govern ja ha començat a treballar en relació a aquests sis acords. En aquest sentit, ha modificat les limitacions establertes en matèria de despeses de personal a l’article 9 del Decret 109/2011, per contractar temporalment personal tècnic i administratiu que s’encarrega de l’atenció directa i personalitzada de les persones a l’atur.
 
Segons el portaveu, “s’ha considerat necessari excepcionar per cobrir les places vacants de les oficines del SOC i això lliga amb l’acord 5.2 de les conclusions de la cimera: la necessitat de donar ajut, col·laboració als itineraris de les persones que quedaven en una situació dificultosa des del punt de vista de trobar treball”.

1  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa íntegra

6  

Fitxers adjunts

Fotografia del Consell Executiu (autor: Rubén Moreno)

Fotografia del Consell Executiu (autor: Rubén Moreno)
JPG | 751

Fotografia de la roda de premsa (autor: Rubén Moreno)

Fotografia de la roda de premsa (autor: Rubén Moreno)
JPG | 442

Acords de Govern en format PDF

Acords de Govern en format PDF
PDF | 64

Tall de vídeo: el Govern valora la Cimera Econòmica de divendres passat

Tall de vídeo: el Govern valora la Cimera Econòmica de divendres passat
FLV | 3060

Tall de vídeo: el portaveu explica el Pla de reducció de les estructures departamentals

Tall de vídeo: el portaveu explica el Pla de reducció de les estructures departamentals
FLV | 4765

Tall de vídeo: el portaveu exposa el pla de racionalització normativa

Tall de vídeo: el portaveu exposa el pla de racionalització normativa
FLV | 4880