• El portaveu ha refermat que “el problema fonamental dels pressupostos està en el capítol dels ingressos” i ha recordat que el PSC, que defensarà demà una esmena a la totalitat, “és qui té més responsabilitat” encara que demà “es presentarà com a víctima”
  • Pel que fa a la situació del Tribunal Constitucional, Homs ha assenyalat que davant l’actitud de PP i PSOE “ens sentim enganyats”
  • D’altra banda, l’Executiu ha aprovat signar un conveni per a impulsar la candidatura de Barcelona per acollir el Mobile World Congress per al període 2013-2017
Homs parla del debat del pressupostos de demà al Parlament
El portaveu del Govern, Francesc Homs, s’ha referit avui a l’inici del debat dels pressupostos de la Generalitat que començarà demà al Parlament de Catalunya i ha afirmat que “el debat s’encara  amb plena serenitat, amb la convicció que aquests pressupostos que presenta el Govern són aquells que col·lectivament necessitem”. En referència a la postura del PSC, que ja ha confirmat que hi votarà en contra, Homs ha declarat que “qui té més responsabilitat de llarg és qui dema es vindrà a presentar de víctima com si tot això no anés amb ell”. En aquest sentit, el portaveu ha afegit que demà els socialistes “defensaran una esmena a la totalitat, prescindint de la seva responsabilitat amb els pressupostos”.
 
“En el tema dels pressupostos, qui menys responsabilitat té i qui actua amb més responsabilitat és el PP” ha remarcat el secretari general de la Presidència, qui ha assenyalat també que “qui té més responsabilitat de llarg, perquè governa a Madrid i perquè  ens ha deixat aquesta situació, és qui demà es presentarà com a víctima”. Pel que fa a les converses amb ERC, Homs ha comentat que hi ha hagut “predisposició” i que “el nivell de responsabilitat que se li pot exigir a ERC no és el mateix que se li pot exigir al PSC, perquè no governa a l’estat espanyol ni tampoc tenia la mateixa responsabilitat al si del tripartit”.
 
Pel que fa l’actual situació del Tribunal Constitucional i de les dimissions del vicepresident i dos magistrats –que el president del TC, Pasqual Sala, no ha acceptat- el portaveu ha comentat que “davant aquest espectacle que prefereixen PSOE i PP, ens sentim enganyats, estafats”,  i ha afegit que “no es cansen de donar-nos lliçons de què és constitucional i sota aquesta empara ens regategen tot allò que afecta els interessos de Catalunya”, però a l’hora de fer el que la mateixa Constitució marca, “tots xiulen per interessos partidaris”.
 
Impuls perquè Barcelona acolli el World Congress Mobile
 
El Govern ha oficialitzat avui el seu suport institucional a la candidatura de Barcelona per convertir-se en la Mobile World Capital entre 2013 i 2017 i per això signarà un conveni amb el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, i l’Ajuntament de Barcelona. En el document, les tres administracions es comprometen a donar suport conjunt a la candidatura de Barcelona. Al respecte, Homs ha assenyalat que el conveni “és un exemple de col·laboració institucional” i de “normalitat” entre les institucions “en un projecte de país.” Es calcula que la designació de Barcelona generaria un impacte anual de 375 milions d’euros.
 
Altres acords
 
Entre els altres acords de Govern presos avui, destaca la pròrroga -per a l’any 2011- del conveni de col·laboració la Generalitat i el Govern espanyol per impulsar accions en àmbits com l’educació, la salut, la infància, l’habitatge o l’ocupació. En total Catalunya disposarà enguany d’un fons de 52.115.321 euros. La Generalitat aporta 37.102.358 milions d’euros i el Ministeri de Treball i Immigració 15.012.963.  “Aquest és un exemple”, ha emfatitzat Homs, “de la política d’immigració del Govern” que entronca amb els que ja s’havia fet en la legislatura anterior i “posa de manifest que aquelles coses que nosaltres donàvem per bones de la legislatura anterior, les mantenim i les reforcem si s’escau”.
 
Les actuacions a desenvolupar enguany per part del Govern de la Generalitat es recullen en el Pla d’Acció 2011. Aquest document s’articula al voltant de dotze eixos d’actuació: acollida, educació, ocupació, habitatge, serveis socials, salut, infància i joventut, igualtat de tracte, dona, participació, sensibilització i codesenvolupament.
 
D’altra banda, el Govern ha aprovat concedir una subvenció d’1,6 milions d’euros per implantar el Pla de reconversió de plantacions de fruita dolça fins a 2013. Aquets ajuts permetran reconvertir al voltant de 600 hectàrees de fruiters a Catalunya. En total, s’hi destinen 3.200.000 euros, aportats a parts iguals pel Departament d’Agricultura i el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí.
 

2  

Imatges

Fotografia: reunió del Consell Executiu (Autor: Jordi Bedmar)

Fotografia: reunió del Consell Executiu (Autor: Jordi Bedmar) 338

El portaveu del Govern durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu

El portaveu del Govern durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu 612

5  

Vídeos

Vídeo íntegre de la roda de premsa

Homs parla del debat dels pressupostos de demà al Parlament

Homs parla de l'actual situació del TC

Homs parla de la importància per a Barcelona del WCM

Homs parla de la pròrroga d'un conveni per a les persones immigrants

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 150