• El portaveu Homs detalla que el Govern sol·licitarà 5.023 milions i avisa que les condicions no poden ser altres que “complir amb els plans d’ajustos aprovats“
  • El Govern crida a una "gran mobilització de país" durant l’11 de Setembre per "sumar" i que el president Mas tingui "més força" en la negociació del pacte fiscal amb Rajoy
  • L'Executiu també aprova reorganitzar el mapa de centres de justícia juvenil per racionalitzar la despesa i ajustar-la a la necessitat de places actual
Portaveu Homs
El Govern ha acordat acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic anunciat per l’Executiu espanyol tot i avisar que no acceptarà “condicions polítiques”. Així ho ha anunciat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidencia, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, la primera després del període de vacances.
 
Homs ha alertat el Govern espanyol que les condicions no poden ser altres que “complir amb els plans d’ajustos aprovats, que el Govern ja està complint“, i ha recordat que la Generalitat “no ha de donar les gràcies a ningú ni ha d’acceptar segons quines condicions” perquè el que està demanant són “diners que els catalans hem pagat amb els nostres impostos”. “No pot passar que darrere del Fons de Liquiditat es pretenguin altres objectius”, ha advertit.
 
La xifra concreta que sol·licitarà el Govern serà de 5.023 milions, que inclouen el que hi ha en el pressupost amb el dèficit autoritzat, i les previsions per al refinançament de venciments pendents d’aquí a finals d’any.
 
Reunió de la comissió del pacte fiscal abans de la trobada Mas-Rajoy
 
El portaveu del Govern també ha explicat que, previsiblement la setmana vinent, es convocarà la comissió de treball sobre el pacte fiscal amb la participació de les forces parlamentàries que van donar ple suport a la proposta aprovada per la cambra. La reunió es farà prèviament a la trobada que el 20 de setembre celebraran el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a la Moncloa, per tractar del pacte fiscal.
 
Crida a una participació massiva de la societat catalana en tots els actes de la Diada perquè el president Mas tingui “més força” en la negociació del pacte fiscal
 
El portaveu ha fet una crida a que aquest 11 de setembre sigui “especialment participatiu” en el conjunt dels actes de la Diada, tant els institucionals com els organitzats per la societat civil.
 
Segons ha considerat Homs, una mobilització “massiva” del poble de Catalunya “en defensa de la nació catalana, de l’autogovern i dels drets col·lectius” sumarà de cara a la reunió que han de celebrar el president Mas i Mariano Rajoy aquest 20 de setembre. “Quanta més gent hi hagi mobilitzada per part de la societat civil, amb els seus accents i punts de vista, més força tindrà el president Mas en la negociació del pacte fiscal”, ha reblat.
 
Homs també ha explicat que el president Mas ha optat per no assistir a la manifestació convocada per l’ANC, ja que considera que l’11 de setembre, “al cap del Govern li correspon presidir exclusivament els actes de caire institucional”, tot i que els membres del Govern que vulguin participar-hi “tenen tota la llibertat de fer-ho”.
 
Properament, el portaveu compareixerà amb el vicepresident del Parlament, Lluís Corominas, per explicar els detalls dels actes institucionals que el Govern i la Cambra catalana organitzen conjuntament per a la Diada d’enguany.
 
El Govern reorganitza el mapa de centres de justícia juvenil per racionalitzar la despesa i ajustar-la a la necessitat de places actual
 
El Consell Executiu ha aprovat també la reducció de la capacitat dels centres els Til·lers (Mollet del Vallès) i Montilivi (Girona), que s’ajustaran a la demanda actual. El primer estarà destinat a menors amb mesures d’internament en règim obert o semiobert i, el segon, a la unitat terapèutica per a nois amb problemes de drogodependències o salut mental.
 
La mesura, que segons ha assegurat el portaveu del Govern es farà “sense prescindir dels llocs de treball”, respon a la reducció de població atesa els darrers anys, l’estat de les infraestructures i la necessitat de donar un nou impuls als programes per prevenir la reincidència delictiva. Suposarà un estalvi anual superior als 5 milions d’euros

3  

Vídeos

Roda de premsa íntegra

Tall de vídeo del portaveu Homs sobre el Fons de Liquiditat

Tall de vídeo del portaveu sobre la Diada

3  

Fitxers adjunts

Fotografia reunió Consell Executiu

Fotografia reunió Consell Executiu
JPG | 600

Fotografia del portaveu del Govern

Fotografia del portaveu del Govern
JPG | 539

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 362