1. Tindrà lloc el proper divendres 22 de març a l’Esfèric de Barcelona, de 9 a 14.30 hores
  2. Per primer cop, Parlen les dones inclourà un espai de presentació de projectes innovadors impulsats per dones arreu del territori per posar el focus en la projecció de futur del sector


El Departament de Cultura organitza la tercera edició de Parlen les dones, que tindrà lloc el proper divendres 22 de març, de 9 a 14.30 hores, a l’espai d’esdeveniments Esfèric de Barcelona. Es tracta d’una jornada on les protagonistes són dones capdavanteres del món cultural, i enguany se centrarà no només en posar en valor la tasca de les dones en l’àmbit de la cultura, sinó també en fer atenció a la manera en com expliquem el paper que hi juguen. Per primer cop, l’acte comptarà amb un espai reservat per a la presentació breu de projectes innovadors impulsats per dones arreu del territori. La jornada estarà conduïda per la periodista Gemma Ruiz.


La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, obrirà la jornada, a les 9.30 hores, amb una taula en la què participaran les dones que fan cultura al Govern: la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández; la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya; la directora general d’Innovació i Cultura Digital, Marisol López; la directora de Serveis del Departament de Cultura, Marta Garsaball; i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe.


Després hi haurà una taula amb la participació de professionals amb llarga trajectòria en el sector com Xesca Llabrés Grau, que parlarà de la seva trajectòria al Gran Teatre del Liceu; Helena Mora Gutiérrez, presidenta de la Fundació Victoria de los Ángeles; Alícia Torra de Larrocha, presidenta de l’Associació Alicia de Larrocha; i la ballarina i coreògrafa Montse Colomé i Pujol. La segona taula incorporarà la mirada de diverses expertes dels mitjans de comunicació de referència de Catalunya, com Carolina Rosich, Maria Cusó, Violeta Gumà, Anna Zaera i Anna Sàez, per aprofundir en les dinàmiques dels mitjans de comunicació en la difusió dels temes culturals.


Amb l’arribada de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, al Departament de Cultura es va crear per primer cop un punt de trobada entre les dones que lideren projectes i institucions culturals a Catalunya. La jornada Parlen les dones ha esdevingut un espai de lideratge cultural, de comunicació i coneixement entre les dones, de diferents generacions, territoris i àmbits, que estan al capdavant de projectes culturals a tot el país. L’objectiu és seguir fent xarxa per tal de connectar les dones que fan cultura, obrir espais de diàleg entre elles i posar en comú experiències i mirades.


La jornada es podrà seguir pel canal de youtube del Departament de Cultura


*Adjuntem el programa de les jornades en pdf.


09:00|La consellera Garriga obre la tercera edició de la jornada 'Parlen les dones'. Esfèric BCN ( pl. Dante)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, obrirà la tercera edició de la jornada Parlen les dones, que, per primer cop, comptarà amb un espai reservat per a la presentació breu de projectes innovadors, impulsats per dones arreu del territori. La directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Núria Vergés Bosch, participarà en la jornada.

1  

Fitxers adjunts

Programa Parlen les Dones

Programa Parlen les Dones
PDF | 2528214