Cultura

La temporada 2012/2013 del Teatre Nacional de Catalunya aposta pels autors catalans contemporanis

query_builder   25 juny 2012 14:20

event_note Nota de premsa

La temporada 2012/2013 del Teatre Nacional de Catalunya aposta pels autors catalans contemporanis

 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; la presidenta del Consell d'Administració del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Sol Daurella, i el director artístic del TNC, han presentat avui la programació de tota la temporada 2012/2013 del TNC, la darrera de Sergi Belbel com a director artístic.
 
La temporada vinent el TNC fa una aposta pels autors catalans contemporanis, amb l’estrena a la Sala Gran de quatre autors catalans de menys de 40 anys: Albert Espinosa, Jordi Casanovas, Marc Rosich i Pere Riera. Fins ara l’únic autor català viu que havia estrenat a la Sala Gran era Josep Maria Benet i Jornet, amb Olors, dirigida per Mario Gas.
Fotografia de la presentació
La temporada 2012-2013 inclou en la seva programació: dos clàssics universals (Henrik Ibsen, William Shakespeare), dos clàssics catalans (Santiago Rusiñol, Ramon Vinyes), dos contemporanis estrangers (David Hirson, Daniele Finzi Pasca), tres espectacles de dansa (Sol Picó, Philipppe Decouflé i Maduixa Teatre) i nou autors vius catalans (Albert Espinosa, Jordi Casanovas, Marc Rosich, Pere Riera, Pau Miró, Jordi Faura, Helena Tornero, Nao Albet i Marcel Borràs).
 
En la roda de premsa de presentació de la temporada, el conseller Mascarell ha assenyalat que “aquesta temporada no serà una més, l'aposta pels nous autors catalans serà l'empenta que li cal al teatre català”. El conseller ha destacat que “el TNC està en un molt bon moment” i ha agraït “la feina magnífica” que ha fet Sergi Belbel al capdavant del teatre i ha felicitat Sol Daurella per haver primat “la qualitat i el rigor”.
 
Mascarell ha ressaltat que Belbel continuarà tenint un paper primordial dins l’escena catalana: “Ens cal l'emoció i la intel·ligència de Sergi Belbel, la seva capacitat per dinamitzar la intel·ligència dels altres”.

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa Temporada 2012/2013 del TNC

Dossier de premsa Temporada 2012/2013 del TNC
PDF | 971

Fotografia de la presentació

Fotografia de la presentació
JPG | 914