Cultura

La Filmoteca celebra les Sessions del Patrimoni Audiovisual 2012 amb l'estrena de la restauració del film 'Vida en sombras' de Llorenç Llobet-Gràcia

query_builder   16 octubre 2012 10:07

event_note Nota de premsa

La Filmoteca celebra les Sessions del Patrimoni Audiovisual 2012 amb l'estrena de la restauració del film 'Vida en sombras' de Llorenç Llobet-Gràcia

  • El film, estrenat el 1948 i considerat una insòlita declaració d’amor al cinema realitzada en els anys més obscurs del franquisme, ha estat editat i restaurat per la Filmoteca de Catalunya, en col·laboració amb la Filmoteca Espanyola i els Laboratoris BarcelonaLux
  • Les altres sessions de la programació es dedicaran al director català Antoni Padrós i a l’actriu infantil de cinema mut Babby Peggy
Vida en sombras
La Filmoteca de Catalunya celebra quatre sessions dedicades a celebrar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual 2012. L’objectiu d’aquestes sessions, els dies 19, 26 i 27 d’octubre, és exhibir diversos films clàssics, més o menys inèdits, alguns de restauració pròpia i tots ells des d’una voluntat clara d’impacte cultural a la societat contemporània.
 
Enguany la programació, amb entrada gratuïta a totes les sessions, es dedicarà a l’estrena de la còpia restaurada per la Filmoteca de la pel·lícula Vida en sombras, a la presentació de l’edició en DVD de l’obra completa del director català Antoni Padrós i a l’actriu infantil de cinema mut Babby Peggy.
 
La primera sessió inclou l’estrena del darrer film del cineasta català Antoni Padrós, L’home precís (2012), i la presentació del digi-book Antoni Padrós. El cinema i els seus marges, que recull l’obra completa del director en 4 DVDs i un estudi del crític i historiador Xose Prieto. Editada per Cameo, la publicació és fruit del treball del Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya que té en dipòsit l’obra cinematogràfica del director.
 
La segona sessió, el 26 d’octubre, es dedicarà a la projecció del documental Baby Peggy. The Elephant in the Room, que reivindica la figura de Baby Peggy, una de les actrius infantils del cinema mut nord-americà. Aquesta sessió es completa amb la projecció de tres fragments de films conservats a la Filmoteca de Catalunya. La tercera sessió, que es farà el mateix dia 26, inclourà la projecció del llargmetratge Helen’s Babies (1924), una comèdia protagonitzada per Clara Bow i Baby Peggy, amb acompanyament musical del mestre Joan Pineda. 
 
A la sessió del 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, es projectarà la darrera restauració del film Vida en sombras (1948), del director català Llorenç Llobet Gràcia, resultat del treball del Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya, en col·laboració amb Filmoteca Espanyola i els Laboratoris BarcelonaLux. El film, estrenat el 1948 i protagonitzat per Fernando Fernán Gómez i María Dolores Pradera, és una insòlita declaració d’amor al cinema realitzada en els anys més obscurs del franquisme.
 
La programació de les sessions és la següent:
 
 
Sessió 1: ANTONI PADRÓS. EL CINEMA I ELS MARGES
 
Alice Has Discovered the Napalm Bomb (Antoni Padrós, 1969)
 
L’home precís (Antoni Padrós, 2012)
 
Presentació del digi-book Antoni Padrós. El cinema i els marges (Cameo 2012). Amb la participació d’Antoni Padrós, Jesús Garay, Xavier Tort, Mariona Bruzzo, Juan C. Tous.  
 
 
Divendres 19 d’octubre – 19.30h – Sala Chomón
 
 
Sessió 2: UN RECORD A BABBY PEGGY
 
Projecció d’una selecció de fragments de films conservats a l’arxiu de la Filmoteca de Catalunya:  Playmates (Fred Hibbard, 1921); Third Class male (William Watson, 1921) i Baby Doll (Alfred J. Goulding, 1921)
 
Baby Peggy, the Elephant in the Room/Baby Peggy, l’elefant a l’habitació (Vera Iwerebor, 2011).
 
Presentació: Vera Iwerebor i Rosa Cardona.
 
 
 
Divendres 26 d’octubre – 19.00h – Sala Laya
 
Sessió 3: HELEN'S BABIES
 
Helen’s babies / Els infants de la Helen (William A. Seiter, 1924).
 
Divendres 26 d’octubre 21.30h – Sala Laya
 
Sessió 4: ESTRENA DE LA DARRERA
RESTAURACIÓ DE VIDA EN SOMBRAS
 
Vida en sombras (Llorenç Llobet Gràcia, 1948)
 
Presentació a càrrec Ferran Alberich, Rosa Cardona, Beatriu Llobet, Nacho Melero, Tomàs Pladevall, Joan Vidal
 
 
Dissabte 27 d’octubre  19.30h – Sala Chomón
 

Més informació: www.filmoteca.cat  i dossier de premsa adjunt

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa "Sessions del patrimoni  audiovisual 2012 - Filmoteca de Catalunya"

Dossier de premsa "Sessions del patrimoni audiovisual 2012 - Filmoteca de Catalunya"
PDF | 670