Delegació a Madrid

Per primera vegada el Centre Cultural Blanquerna organitza cursos gratuïts sobre Història de l'Art Català

query_builder   3 octubre 2013 13:20

event_note Nota de premsa

Per primera vegada el Centre Cultural Blanquerna organitza cursos gratuïts sobre Història de l'Art Català

 
Començarà amb un Curs d'Introducció a la Iconografia de l'Art Romànic Català on inclourà l’anàlisi del Tapís de la Creació de Girona, peça principal de l’exposició “La Càbala i Espriu. Les portes de la llum” que es pot visitar a Blanquerna fins a mitjans de novembre.
Curs Art Romànic a Blanquerna
 
Dimarts 15 d’octubre, de  19:30 a 21:00 hores, tindrà lloc el primer dels cursos d’Història de l’Art Català que organitza, de forma gratuïta fins completar aforament prèvia inscripció, el Centre Cultural Blanquerna (C/ Alcalá, 44. Madrid). En aquesta data començarà el Curs d’Introducció a la Iconografia de l’Art Romànic Català, que s’impartirà en castellà durant hora i mitja. S’han organitzat tres grups a triar segons disponibilitat de dates i horaris: dimarts 15 octubre (de 19:30 a 21 h); dimecres 23 octubre (de 12:30 a 14 h) i dimecres 30 octubre (de 19:30 a 21 h). S’adreça a un públic general adult interessat en la cultura i l’art, amb especial èmfasi en l’art català. 
 
L'art romànic és una de les primeres manifestacions artístiques compartides a Europa i a Catalunya, compta amb un gran patrimoni en aquest estil artístic de gran importància i originalitat. En aquest curs es realitzarà una aproximació a la variada iconografia del romànic català i els seus significats, de manera que els alumnes  puguin entendre i gaudir millor aquest interessant estil. 
 
El curs posarà una atenció especial en el Tapís de la Creació de Girona, un bon exemple d'iconografia romànica, així com també donarà a conèixer la seva interpretació cabalística exposada a “La Càbala i Espriu. Les portes de la llum”. Aquesta mostra, organitzada juntament amb l’ Oficina de l’Any Espriu, s’exhibirà a Blanquerna fins a mitjans de novembre.
 
Jara Díaz Alberola és la professora del curs. És llicenciada en Història de l’Art, Màster en Art Museum Studies, i especialitzada en educació, comunicació i gestió cultural. Ha impartit classes sobre l’art i la cultura a la universitat, així com a diversos centres culturals. Ha dissenyat nombrosos projectes formatius i de divulgació artística per a institucions culturals. Actualment desenvolupa projectes educatius i artístics com a freelance des de la plataforma Rojo sobre Blanco i col·labora amb el Museu Lázaro Galdiano en el disseny i realització d’activitats educatives per a adults. 
 
Places limitades, subjectes a l’aforament prèvia inscripció per web www.ccblanquerna.cat o correu  centreculturalblanquerna@gencat.cat

1  

Fitxers adjunts

NP Curs Història de l'Art a Blanquerna

NP Curs Història de l'Art a Blanquerna
PDF | 238