Territori

Territori i Sostenibilitat licita les obres de millora de la seguretat viària a la carretera N-141e entre Anglès i Bescanó

query_builder   14 octubre 2013 10:58

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat licita les obres de millora de la seguretat viària a la carretera N-141e entre Anglès i Bescanó

  • Els treballs, amb un pressupost d’1,7 MEUR, començaran a principis de l’any que ve i tindran una durada de vuit mesos
  • Les obres consistiran en la formació de sobreamples i la millora de revolts i encreuaments i també s’actuarà en un punt de la C-63
  • El conseller Santi Vila ha exposat aquest matí els detalls del projecte a alcaldes i entitats de la Selva i el Gironès
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha exposat avui a alcaldes i entitats de la Selva i el Gironès les obres de millora de la seguretat viària que Territori i Sostenibilitat (TES) portarà a terme per tal de millorar la seguretat viària de l’N-141e entre Anglès i Bescanó a partir del gener vinent. El Departament de TES ha licitat els treballs, per un valor d’1,7 MEUR, que tenen com a objectiu proporcionar als usuaris un recorregut més còmode i segur.
 
L’N-141e entre Anglès i Bescanó té una longitud d’uns 11,5 quilòmetres i registra trànsits d’entre 8.500 i 13.500 vehicles diaris. Amb una amplada d’entre 6,5 i 7 metres i vorals de 0,2 a 0,5 metres, el seu traçat combina trams rectes llargs amb revolts de radi petit i pocs espais de transició.
 
Així, les obres que s’han previst consistiran, principalment, en la formació de sobreamples i la millora de diversos revolts i encreuaments i també s’ha previst la millora d’un punt de la C-63.
 
En concret, les actuacions que s’executaran són: 
  • Formació de sobreamples en l’N-141e al tram entre Anglès i Bescanó, sempre que sigui possible i tot aprofitant l’espai existent. Aquesta sobreamplada s’aconseguirà mitjançant l’execució de noves cunetes transitables en substitució de les cunetes de terres existents i l’execució de bermes de formigó enrasades amb la calçada que permetin eliminar l’esglaó lateral i desplaçar la barrera de seguretat en cas que n’hi hagi.
  • Millora de la seguretat en el creuament de la via verda amb la carretera N-141e a l’entrada d’Anglès.
  • Regulació mitjançant semàfor en el creuament de la via verda amb la carretera C-63, al nucli urbà de les Planes d’Hostoles.
  • Millora del traçat de dos revolts de la zona del Pou de Glaç, que inclou la formació d’una nova calçada amb vorals i carrils de major amplada.
  • Millora dels peralts (pendent transversal) de tres revolts a la zona de la Pilastra
  • Eliminació d’alguns accessos de la via verda a la carretera N-141e per evitar situacions de risc
 
Es preveu que les obres comencin el gener vinent i tinguin un termini d’execució de vuit mesos.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 853

Dossier

Dossier
PDF | 4747

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia