Agència de l'Habitatge de Catalunya

El servei Ofideute de mediació hipotecària s'amplia a la comarca de la Segarra

query_builder   30 octubre 2013 11:23

event_note Nota de premsa

El servei Ofideute de mediació hipotecària s'amplia a la comarca de la Segarra

  • El servei d’assessorament i mediació sobre el deute hipotecari de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Ofideute, arriba als municipis de la Segarrra
  • La Generalitat col·labora amb ajuntaments i ens comarcals per atendre les persones amb dificultats per abonar les quotes hipotecàries
Imatge de l'acte a Cervera.
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles, han signat un conveni d’Ofideute per atendre, assessorar i informar les persones amb problemes de pagament dels préstecs hipotecaris als bancs i, si cal, fer la mediació amb les entitats. La Generalitat col·laborarà amb l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania del Consell Comarcal de la Segarra (Lleida), que cobreix els 21 municipis de la zona.
 
Ofideute funciona des de gener de 2010 per intercedir entre les famílies amb deutes hipotecaris i els bancs titulars dels préstecs, amb l’objectiu de buscar solucions i evitar desnonaments. A la demarcació de Lleida, aquest servei es facilita des d’aquest any a les ciutats de Lleida, la Seu d’Urgell i als municipis de l’Alta Ribagorça. Fins ara, la delegació de l’Agència d’Habitatge de Catalunya a Lleida ha atès onze famílies de la comarca: vuit famílies de Cervera i tres de Guissona. Els bancs han acceptat una solució pactada en tres casos i en altres tres les mediacions estan en fase de tràmit. El conveni signat permetrà apropar el servei d’assessorament als diferents municipis de la comarca.
 
En el conjunt del territori lleidatà, s’han atès 303 persones amb problemes per pagar les hipoteques, s’han iniciat 155 mediacions i s’ha arribat a un acord pactat amb els bancs en 38 casos d’impagament. Pel que fa a Catalunya, fins a finals de setembre d’aquest any Ofideute ha atès 5.815 famílies i s’han iniciat 2.960 mediacions, de les quals s’ha arribat a un acord pactat en 767 casos.
 
 
 
Ofideute (fins a setembre del 2013)
 
 
Demarcació de Lleida
 
Catalunya
  Expedients iniciats
303
 
              5.815
 
Entrevistes fetes
240
 
4.800
 
Mediació
(expedients en tràmit)
 
155
 
2.960
 
Mediació tancada
78
 
               1.300
 
Solucions pactades
38
 
767
 
Índex d’acceptació de propostes
              48,7%
 
59%
 

1  

Fitxers adjunts

NP OFIDEUTE SEGARRA

NP OFIDEUTE SEGARRA
PDF | 248