• Conseller Mascarell: “En aquesta nova etapa Arts Santa Mònica ha de ser aparador i altaveu de la creativitat de Catalunya”
Presentació Arts Santa Mònica
El Departament de Cultura ha presentat avui el nou projecte d’Arts Santa Mònica Centre de la Creativitat, com el centre de referència per al talent i els creadors del país. Arts Santa Mònica serà un punt de trobada pluridisciplinar on els autors catalans trobin l’aparador per a la seva obra, per a la reflexió sobre la creació, per a l’intercanvi de coneixements i per a la formació i assessorament com a àmbits destacats. Un espai que es constitueix també com a node de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals a Catalunya.
 
L’objectiu és consolidar un espai propi per a la exhibició i difusió de la creativitat catalana contemporània per a impulsar la creació que es fa al país, obrir noves oportunitats als creadors i posar-los en diàleg amb altres creadors locals, nacionals i internacionals, així com amb agents i emprenedors que puguin contribuir a la seva carrera. Els projectes expositius volen potenciar l’atenció als creadors emergents en disciplines diverses.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que l’objectiu d’Arts Santa Mònica en aquesta nova etapa és “ser aparador i altaveu de la creativitat de Catalunya; un espai que doni resposta als creadors catalans en les diferents vessants i que els creadors sentin com a seu”. Per a Mascarell, “la creativitat i la creació són la matèria primera de l’expressió cultural del país, un fonament bàsic de la identitat de Catalunya i l’Arts Santa Mònica en serà referència“.
 
La directora d’Arts Santa Mònica, Conxita Oliver, ha ressaltat que Arts Santa Mònica “es planteja com un equipament cultural transdisciplinar que assumeix les funcions de plataforma de projecció de la creativitat a Catalunya,. Esdevé finestra i altaveu del talent creatiu, com a espai de difusió i exhibició. Els projectes expositius volen potenciar l’atenció als creadors emergents de totes les disciplines i donar especial visibilitat als processos creatius”.   
 
El director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, ha ressaltat que l’Arts Santa Mònica “ha de ser un lloc on es pugui sentir el batec cultural del país” perquè  “volem que el centre estigui enganxat al màxim a l’actualitat”. Sellas ha apuntat que “els creadors s’havien sentit orfes d’aquest centre de la creativitat, aquest punt de trobada. Ara el tenen, sobretot a través dels eixos de creació, connexió, reflexió, formació i assessorament”.
 
 
'Un dilema. L’art contemporani i la inversió de la incertesa'
En l'acte d'avui s’ha presentat la propera exposició que acollirà Arts Santa Mònica: “Un dilema. L’art contemporani i la inversió de la incertesa”. El títol de la mostra està inspirat en les idees de l’economista suec  Gunnar Myrdal sobre el sentit econòmic del risc i la incertesa. La mostra ofereix obres que exemplifiquen les diverses tendències creatives actuals a partir  d’artistes que han passat els últims anys pels centres de la Xarxa d’Arts Visuals de Catalunya. Els artistes participants a l’exposició són: Francesc Abad, Basurama, Ro Caminal, Curro Claret amb Arrels Fundació, Raimond Chaves & Gilda Mantilla, Democracia, Raquel Friera, Ana Garcia-Pineda, Martí Guixé, Núria Güell amb Juanjo Garfia, Les Salonnières, Antoni Llena, Antoni Marquès, Josep-Maria Martin, Mariona Moncunill, Sofia Mataix  & Miquel Ollé, Antonio Ortega, Gabriel Pericàs, Tere Recarens & Özay Sahin, Francesc Ruiz, Mireia Sallarès i Ivó Vinuesa.
 

4  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Arts Santa Mònica

Dossier de premsa: Arts Santa Mònica
PDF | 2099

Fotografia: Acte de presentació d'Arts Santa Mònica (1)

Fotografia: Acte de presentació d'Arts Santa Mònica (1)
JPG | 2186

Fotografia: Acte de presentació d'Arts Santa Mònica (2)

Fotografia: Acte de presentació d'Arts Santa Mònica (2)
JPG | 1130

Fotografia: Acte de presentació d'Arts Santa Mònica (3)

Fotografia: Acte de presentació d'Arts Santa Mònica (3)
JPG | 2412