El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada; el director del MACBA, Bartomeu Marí; el director del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Pepe Serra, i el director del Museu d’Història de Catalunya (MHC), Agustí Alcoberro, han presentat avui les activitats culturals del Tricentenari impulsades per la Generalitat.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha explicat que “la commemoració dels fets de 1714 és una oportunitat de fer una mirada reflexiva sobre aquells esdeveniments i sobre el que van suposar però també una reflexió sobre el país actual i el seu futur. La derrota a la guerra de successió va suposar un trauma per a la població catalana i va tenir uns efectes de pèrdua d’institucions culturals, de participació i científiques, les seqüeles de la qual encara són presents avui en dia.”
 
El conseller Mascarell ha afegit que “la commemoració del Tricentenari ha d’ajudar a comprendre aquells fets i a ser més conscients de les seves conseqüències”.
 
El comissari del Tricentenari, Miquel Calçada ha destacat que “en l’àmbit cultural hem pretès que s’hi reflecteixi, també, la divisa del Tricentenari, “Érem. Som. Serem”, que relliga passat present i futur. Presentem una programació equilibrada per tal de facilitar que tota la ciutadania pugui participar-hi de manera activa." El comissari del Tricentenari ha explicat que "la cultura és a l’epicentre mateix de la catalanitat. Al voltant seu es basteixen i expressen símbols, valors i identitats.”

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa 'Activitats i actuacions dels eixos de Cultura i festiu, participatiu i simbòlic de la commemoració del Tricentenari

Dossier de premsa 'Activitats i actuacions dels eixos de Cultura i festiu, participatiu i simbòlic de la commemoració del Tricentenari
PDF | 3432