• Aquest projecte crearà nous espais d’ús ciutadà i desenvoluparà noves activitats terciàries per dinamitzar econòmicament el port, el municipi i la seva àrea d’influència
  • Les actuacions es duran a terme en dues fases en què s’executaran projectes públics i privats que generaran valor afegit i suposaran una inversió público-privada de 2,5 MEUR
Ports de la Generalitat
Desmuntatge de l'escullera iniciat avui
Ports de la Generalitat ha començat avui la primera fase d’una actuació que ha de revitalitzar la zona de ponent del port d’Arenys, al costat de la Primera platja. Les obres tenen un doble objectiu crear nous espais de passeig perquè els ciutadans gaudeixin millor del port i del mar, i permetre el desenvolupament de noves activitats terciàries relacionades amb el món marítim que impulsin aquesta zona del port.
 
L’actuació inclosa en el Pla especial del port d’Arenys de Mar, s’executarà en dues fases i suposarà una inversió público-privada de 2,5 MEUR. Aquest és un exemple de l’estratègia que realitza l’Administració catalana en executar actuacions que permetin al sector privat desenvolupar els seus projectes, amb  l’objectiu impulsar l’economia, crear ocupació i generar riquesa en el territori.

Usos permesos en el Pla especial
 
Segons preveu el Pla especial del port d’Arenys de Mar, les actuacions que es faran en aquesta zona adjacent a la Primera platja han d’acollir usos destinats a activitats turístiques i de serveis, relacionades amb el port i el municipi. Així, els usos admesos en aquest espai seran els de restauració, lleure, turístics, comercials, oficines i administració, que van adreçats al públic en general. També s’admeten  usos portuaris d’emmagatzematge, comercialització i distribució.
 
Els usos comercials es limitaran a una superfície màxima de 800 metres quadrats, d’acord amb la legislació d’ordenació d’equipaments. Es poden implantar equipaments comercials singulars i petits establiments comercials. Queden exclosos els usos de residència i de lleure musical nocturn.
 
Primera fase, retirada de l’escullera
 
La primera fase de l’actuació iniciada avui comprèn el desmuntatge de l’escullera de l’espatller que hi ha al darrera de les casetes de pesca, i que tindrà un termini d’execució d’un mes. Un cop treta l’escullera, la zona es deixarà preparada perquè a mig termini s’hi facin diferents actuacions. Paral·lelament, Ports de la Generalitat està treballant en el projecte constructiu de les actuacions que es duran a terme en el nou espai, així com en la valoració de les activitats que s’hi desenvoluparan. Després, el projecte constructiu de la zona sortirà a informació pública i seguirà la seva tramitació administrativa.
 
Segona fase, desenvolupament del projecte constructiu
 
El projecte en redacció preveu a mig termini la construcció d’una franja edificada de 2.065 metres quadrats en planta, adossada a la cara de ponent de l’espatller a la zona que ocupava l’escullera, on es preveuen construir cinc locals dedicats a activitats terciàries. Es mantindrà el volum edificat destinat a casetes de pesca.
 
El port incrementarà la seva integració amb el teixit urbà amb nous espais per als ciutadans a través de tres itineraris diferents. En primer lloc, el passeig de vianants sobre l’espatller doblarà les seves dimensions i es convertirà en un passeig enlairat que anirà per sobre dels nous locals. Es mantindrà una rampa  d’accés al passeig enlairat per a les persones amb mobilitat reduïda. En segon lloc, al davant d’aquests locals es crearà una zona de passeig a nivell de sorra, que permetrà als ciutadans accedir a la Primera platja. Per últim, al final d’aquest passeig es construiran unes escales que connectaran amb la dàrsena pesquera.
 
El nou espai reservarà una zona a prop de la bocana per promoure l’activitat de vela lleugera. El projecte preveu unes instal·lacions per acollir aquesta activitat i la construcció d’una rampa d’avarada per a les embarcacions.
 
9 de desembre de 2013

1  

Imatges

Inici obres port d'Arenys de Mar

Inici obres port d'Arenys de Mar 281

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 95