FOTO
  • El pla, pioner a Catalunya, també fixa la reducció d’un 40% dels ferits greus amb seqüeles de per vida l’any 2020
  • El conseller d’Interior ha fet una crida a la prudència a l’inici del període nadalenc davant el repunt de sinistralitat d’aquest mes de desembre
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit aquesta tarda la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària (CCTSV), en la què s’ha presentat el Pla Estratègic de Seguretat Viària (PESV) 2014-2020, el qual serà aprovat posteriorment pel Govern de la Generalitat.
 
L’objectiu principal d’aquest pla, impulsat pel Servei Català de Trànsit (SCT), és la reducció del nombre de morts en accidents de trànsit en un 50% respecte del 2010 i també fixa la reducció del nombre de ferits greus amb seqüeles de per vida en un 40%, i la reducció de la mortalitat infantil en un 60%, sempre en aquest horitzó 2020.
 
El conseller ha remarcat que aquests són “objectius compartits” i que per assolir-los cal la col·laboració de tota l’administració i els agents socials implicats. Espadaler també ha dit que “en un horitzó més tardà, al 2050, no renunciem a la visió zero, a l’eradicació de la sinistralitat a les carreteres catalanes”.
 
D’altra banda, el conseller ha destacat també que amb aquest pla es pretén “mantenir tot allò positiu que s’ha aconseguit fins ara en tots els àmbits de la seguretat viària”, i treballar en “aquells segments on hi ha capacitat de millora”.
 
En aquest sentit, el titular d’Interior ha dit que “un dels aspectes on hem detectat que hi ha recorregut a fer és la sinistralitat in itinere”, associada a la mobilitat laboral.
 
Per la seva banda, el director de l’SCT, Joan Josep Isern, ha destacat que una de les novetats que planteja el PESV és “l’educació i formació en tot el cicle vital de les persones, i precisament aquest pla de mobilitat laboral que es pretenen impulsar ens permetran arribar a gran part de la població”.
 
El pla parteix de l’anàlisi exhaustiu del camí recorregut fins ara i incorpora les recomanacions i tendències definides pels organismes internacionals públics que treballen actualment en la millora de la seguretat a les vies urbanes i interurbanes. L’aplicació d’aquest PESV es farà mitjançant els plans de seguretat viària que cada tres anys estableixen unes fites determinades que cal assolir progressivament.
 
Crida a la prudència davant la mobilitat nadalenca
 
El conseller Espadaler ha destacat que aquest desembre s’ha registrat un repunt a la sinistralitat amb 15 accidents mortals a les carreteres catalanes i ha volgut fer una crida a la prudència davant l’inici del període nadalenc. En aquest sentit, ha manifestat que “es podria estar registrant un canvi de tendència en la reducció de l’accidentalitat mortal” i ha apuntat com a possibles causes l’increment de la mobilitat i el mal estat dels vehicles en circulació.
 
*Adjuntem un pdf amb tota la informació del Pla Estratègic de Seguretat Viària (PESV) 2014-2020

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 299