• El servei d’assessorament i mediació sobre el deute hipotecari de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Ofideute, arriba als municipis del Baix Ebre
Foto signatura Ofideute Baix Ebre
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, han signat un conveni d’Ofideute per atendre, assessorar i informar les persones amb problemes de pagament dels préstecs hipotecaris als bancs i, si cal, fer la mediació amb les entitats.
 
El servei d’Ofideute de la Generalitat funciona des del gener de 2010 per intercedir entre les famílies amb deutes hipotecaris i els bancs titulars dels préstecs, amb l’objectiu de buscar solucions i evitar la pèrdua de l’habitatge i l’exclusió social residencial. Des de llavors, el servei ha atès 511 famílies de Tarragona, 24 del Baix Ebre, i  s’han fet 378 mediacions a Tarragona, 17 de les quals corresponen a la comarca del Baix Ebre. Els bancs han acceptat una solució pactada en 84 casos de Tarragona, 3 del Baix Ebre.
 
Pel que fa a Catalunya, Ofideute ha iniciat 6.396 expedients, ha fet entrevistes a 5.261 persones amb problemes per pagar les hipoteques i s’ha arribat a un acord pactat amb els bancs en 867 casos d’impagament.
 
La signatura d’aquest conveni permetrà ampliar els serveis d’Ofideute a la comarca. Un fet que, per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ens permetrà que l’ens comarcal “s’apropi a una de les grans preocupacions que té la ciutadania del Baix Ebre”.  En aquest sentit, Soler ha explicat que “aquest és un conveni necessari ja que, per a les famílies afectades, és rellevant disposar d’un interlocutor proper que pugui mediar per tal de resoldre la seva problemàtica”.
 
Per la seva banda, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, ha detallat que “és beneficiós per al territori que les famílies puguin conèixer les mesures existents en el cas que no puguin pagar les quotes de la seva hipoteca o lloguer”
 
Una xarxa de 38 oficines
 
En total s’han posat en marxa 38 oficines de mediació de les quals  18 pertanyen a la demarcació de Barcelona, 5 a Girona, 4 a Lleida i 11 a Tarragona (comptant les Terres de l’Ebre).
 
 
Dades d’Ofideute des de gener de 2010
 
 
 
Tarragona
 
Baix Ebre
Catalunya
Expedients iniciats
614
27
 
6.396
 
Entrevistes fetes
511
24
 
5.261
 
Mediació
(expedients en tràmit)
235
12
 
1.757
 
Mediació tancada
143
5
 
1.472
 
Solucions pactades
84
3
 
867
 
Índex d’acceptació de propostes
58,74%
60,00%
 
58,90%
 
 
 

1  

Imatges

Foto signatura Ofideute Baix Ebre

Foto signatura Ofideute Baix Ebre 615

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Ofideute Baix Ebre

Nota de premsa Ofideute Baix Ebre
PDF | 69