-
-
Entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2013 la xarxa viària interurbana del Camp de Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès) ha registrat 14 accidents mortals amb 15 morts a 24 hores. Això representa una reducció de la mortalitat del 6,25% respecte del 2012, quan hi va haver 16 accidents mortals amb 16 morts. Són les xifres que ha presentat avui el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, en el  balanç de la sinistralitat durant el 2013 a la zona interurbana al Camp de Tarragona.
 
El director de l’SCT ha destacat que si ens fixem en la reducció de la mortalitat registrada el 2013 respecte del 2010, ha estat del 54,55%. Segons Isern, aquest decrement situa el Camp de Tarragona “com a la millor zona territorial de Catalunya quant a reducció de la sinistralitat viària”  perquè en el període 2010-2013 ja hauria assolit l’objectiu fixat per la UE de disminuir els morts del 2010 en un 50%  l’any 2020  en vies interurbanes. El director de l’SCT ha explicat que al Camp de Tarragona “hem reduït tant el nombre d’accidents  mortals com el nombre de morts” i ha afegit que aquestes xifres positives han de conduir aquest territori a “aspirar a l’excel·lència” per aconseguir que el 2020 la disminució de la mortalitat superi també el 50% en comparació amb el 2010.
                                                    
Joan Josep Isern també ha subratllat que en aquest territori s’ha detectat un “increment dels accidents relacionats amb desplaçaments laborals” i que el proper mes de febrer “es crearà un grup de treball que incidirà en la formació viària d’adults”.
 
Per finalitzar, Isern ha fet referència al Pla Estratègic de Seguretat Viària (PESV) 2014-2020 i ha assenyalat que aquest pla “incideix en la protecció de vianants i motocicletes”. En aquest sentit, ha remarcat que s’implantarà una nova línia formativa de treball perquè els alumnes d’Ensenyament  Secundari que tinguin carnet de conduir acudeixin de manera voluntària a cursos de perfeccionament de conducció de motocicletes.
 
A la presentació també hi han assistit la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Tarragona, Rosanna Camps, el cap del Servei Territorial de Trànsit de Tarragona, Eusebi del Olmo, així com el cap de la regió policial del Camp de Tarragona, l’intendent Jaume Giné, i el cap de l’Àrea Regional de Trànsit de Tarragona, l’inspector Antoni Vilafranca, entre d’altres.
 
 
(PODEU AMPLIAR LA INFORMACIÓ AL DOSSIER QUE S’ADJUNTA)
 

1  

Fitxers adjunts

Dossier en pdf. Balanç sinistralitat viària al Camp de Tarragona el 2013.

Dossier en pdf. Balanç sinistralitat viària al Camp de Tarragona el 2013.
PDF | 590