Servei Català de Trànsit

El director de l'SCT subratlla que el 2013 ha estat l'any amb menys víctimes mortals a la Catalunya central

query_builder   22 gener 2014 13:31

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT subratlla que el 2013 ha estat l'any amb menys víctimes mortals a la Catalunya central

·         Isern fa un balanç positiu de la reducció de la mortalitat del 34,38% a la Catalunya Central al 2013
 
·         Al Berguedà hi hagut un repunt de sinistralitat, per això la Divisió de Trànsit de Mossos d’Esquadra ha ubicat radars preventius per tal de reduir la sinistralitat
 
 
Entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2013 la xarxa viària interurbana de la Catalunya Central (Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès) ha registrat 20 accidents mortals amb 21 morts a 24 hores. Això representa una reducció de la mortalitat del 34,38% respecte del 2012, quan hi va haver 27 accidents mortals amb 32 morts. Són les xifres que ha presentat avui el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, en el  balanç de la sinistralitat durant el 2013 a la zona interurbana a la Catalunya Central i ha destacat que “la davallada de la sinistralitat a la Catalunya Central ha estat gairebé tres vegades superior a la registrada al conjunt de Catalunya (13,4%)”.  
 
Isern ha subratllat també que “el 2013 ha estat l’any amb menys víctimes mortals a les carreteres de la Catalunya central”.
 
Per comarques, el director de l’SCT ha comentat que al Bages hi ha hagut un decrement “extraordinari” i “al Solsonès també s’ha assolit una xifra històrica amb zero morts” mentre que al Berguedà s’ha registrat un increment pel que fa a la sinistralitat viària del 2013 respecte el 2012, ja que ha passat de zero a 5 morts. Isern ha remarcat que aquest repunt que s’ha produït especialment a la C-16 ha estat atípic i, per això, i amb coordinació amb els Mossos d’Esquadra, s’han col·locat radars preventius per tal de reduir i millorar la seguretat de la xarxa viària de la Catalunya Central.
 
Isern també ha subratllat el decrement de la sinistralitat registrat en cap de setmana, que ha estat del 56,25% respecte l’any 2012.
 
Per finalitzar, Isern ha fet referència al Pla Estratègic de Seguretat Viària (PESV) 2014-2020 i ha assenyalat que aquest pla “incideix en la protecció de vianants i motocicletes”. En aquest sentit, ha remarcat que s’implantarà una nova línia formativa de treball perquè els alumnes d’Ensenyament  Secundari que tinguin carnet de conduir acudeixin de manera voluntària a cursos de perfeccionament de conducció de motocicletes.
A la presentació també hi han assistit el director del Servei Territorial de Trànsit de Barcelona, Daniel Fernàndez Ruiz- Capillas, el comissari Sergi Pla, cap de la regió policial de la Catalunya Central, i el cap de l’àrea regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra de la Catalunya Central, el sotsinspector Avel·lí Garcia.
 
 (PODEU AMPLIAR LA INFORMACIÓ AL DOSSIER QUE S’ADJUNTA)
 

1  

Imatges

Presentació Balanç Catalunya Central 2013

Presentació Balanç Catalunya Central 2013 56

1  

Fitxers adjunts

Dossier Balanç sinistralitat 2013 CATALUNYA CENTRAL

Dossier Balanç sinistralitat 2013 CATALUNYA CENTRAL
PDF | 523

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia