FOTO
Aquesta tarda el director de la Policia, Manel Prat, i el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, han presentat en roda de premsa el Dispositiu Especial de Seguretat i Trànsit amb motiu de la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló, que se celebra els propers 9, 10 i 11 de maig.
 
El director de la Policia ha destacat que “és un dispositiu molt rodat que cada any l’analitzem per perfeccionar”, i ha afegit que “tenim visites internacionals per estudiar-lo i som un referent de bones pràctiques”. Prat ha remarcat també que aquest dispositiu del Departament d’Interior es gestiona des del Centre de Coordinació (CECOR), ubicat al Circuit de Barcelona-Catalunya amb motiu de l’esdeveniment esportiu.
 
Per la seva banda, el director de l’SCT ha destacat que enguany “es mobilitzarà uns 205.000 aficionats durant els tres dies de l’esdeveniment esportiu, una xifra lleugerament superior a l’any passat”. Tot fa preveure que els dies de celebració del Gran Premi siguin de gran mobilitat pel que fa a la circulació, especialment, i sobretot diumenge, 11, quan es preveu l’assistència d’entre 95.000 i 100.000 espectadors. Isern ha destacat el dispositiu de mobilitat que desplegarà l’SCT “amb l’objectiu d’augmentar la capacitat viària per millorar la fluïdesa, disminuir la longitud i la durada de les retencions i minimitzar les demores en el temps de recorregut”.
 
A la roda de premsa els han acompanyat el president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera, i el cap del dispositiu, el comissari Joan Figuera. El president del circuit ha posat de relleu que “perquè aquest esdeveniment esportiu sigui un èxit hi ha moltes hores de feina colze a colze amb el Departament d’Interior”.  Aguilera ha afirmat que amb aquest dispositiu de seguretat i mobilitat “som un referent al món”. A més ha explicat que per primera vegada s’obriran els accessos a la pista en finalitzar la cursa de diumenge, el que s’anomena “passejada a la pista”.  
 
En aquest sentit, Figuera ha remarcat que aquest acte lúdic de tancament “pot ajudar a fer que la sortida i buidatge del recinte puguin ser més esglaonats i afavoreixi la mobilitat”. D'altra banda, amb motiu d’aquesta “passejada a la pista”, el cap del dispositiu ha remarcat que els cossos operatius i  d’emergències estaran amatents per garantir la seguretat en tot moment.
 
En l’acte, també hi ha hagut representants dels Bombers de la Generalitat i Protecció Civil, que enguany han reforçat la seva participació en el dispositiu.   
 
 
 
S’ADJUNTA DOSSIER DE PREMSA AMB TOTA LA INFORMACIÓ DEL DISPOSTIU
 

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 1928

FOTO

FOTO
JPG | 2879