Agència de l'Habitatge de Catalunya

El servei de mediació hipotecària de la Generalitat arriba a Sitges

query_builder   2 juny 2014 12:13

event_note Nota de premsa

El servei de mediació hipotecària de la Generalitat arriba a Sitges

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Sitges atendran de manera conjunta les famílies amb dificultats per pagar els rebuts de la hipoteca
Imatge de la signatura a Sitges
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, han signat avui un conveni per impulsar el Servei d’Assessorament sobre el Deute Hipotecari, l’Ofideute, a Sitges (Garraf). La signatura servirà per impulsar la col·laboració entre l’Administració local i la catalana i prevenir la pèrdua de l’habitatge i el risc d’exclusió residencial.
 
La Generalitat va crear el servei Ofideute el gener de 2010 amb la finalitat d’assessorar, informar i, quan calgui, intercedir entre les famílies amb deutes hipotecaris i els bancs titulars dels préstecs. Aquest Servei intenta cercar solucions proporcionades i adaptades a la capacitat de pagament de les persones per a quotes de l’habitatge habitual.
 
Quasi 400 expedients al Garraf
 
A Sitges, de moment, s’han obert 21 expedients d’informació, assessorament i gestió per a la liquidació del deute hipotecari, i gràcies a la mediació, s’han aconseguit quatre acords favorables a les persones endeutades i amb risc de perdre la llar. Paral·lelament,  a la comarca del Garraf s’han iniciat 392 expedients i se n’han tancat 76 amb un acord positiu amb el banc, una xifra que representa el 55,4% del total.
 
Pel que fa a tot Catalunya, des que es va posar en marxa, Ofideute ha iniciat 7.707 expedients i els bancs han acceptat una solució pactada en 1.924 casos, el que significa que s’han admès el 60% de les propostes de l’Administració i les famílies a les entitats financeres. La demarcació de Barcelona concentra el volum més gran d’informes oberts, 5.970, amb un total de 1.489 mediacions tancades de manera positiva, és a dir, el 61,5% de les propostes (dades registrades a 30 d’abril de 2014).
 

1  

Imatges

Imatge signatura Sitges

Imatge signatura Sitges 832

1  

Fitxers adjunts

NP OFIDEUTE SITGES

NP OFIDEUTE SITGES
PDF | 364

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia