Cultura

L'Arts Santa Mònica presenta la primera exposició d'una trilogia per visualitzar l'impuls creador dels darrers 15 anys a Catalunya

query_builder   19 juny 2014 16:48

event_note Nota de premsa

L'Arts Santa Mònica presenta la primera exposició d'una trilogia per visualitzar l'impuls creador dels darrers 15 anys a Catalunya

  • “Catalunya Creativa: Creativitat + Tradició” aborda l’herència rebuda i l’estructura del llenguatge creatiu
  • L’exposició romandrà oberta al públic del 19 de juny al 28 de setembre del 2014
  • El conseller Mascarell ha destacat que “intentem que l’Arts Santa Mònica sigui un lloc on es produeix una reflexió sobre la creativitat i on es puguin donar més oportunitats als professionals del sector creatiu”
Fotografia de l'acte
Aquest matí ha tingut lloc a l’Arts Santa Mònica la presentació de l’exposició “Catalunya Creativa: Creativitat + Tradició”, amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el comissari de la mostra, Ricard Mas, i la directora de l’ASM, Conxita Oliver.
 
L’exposició és la primera de la trilogia “Catalunya Creativa”, que té per objectiu visualitzar l’impuls creador dels darrers quinze anys (1999 - 2014) a Catalunya. La sèrie de tres exposicions mostra un ampli ventall de disciplines creatives: les arts plàstiques, les arts performatives, les arts de la imatge, la música, la literatura, el teatre, l’arquitectura, el disseny i la publicitat, el videojoc i el còmic.
 
En aquesta primera mostra “Catalunya Creativa: Creativitat + Tradició”, que es podrà veure fins al 28 de setembre a l’Arts Santa Mònica, els artistes trenquen les fronteres de la seva pròpia disciplina i estableixen un diàleg amb les arts populars o aborden una restauració d’aquest llenguatge pretèrit mitjançant les noves tecnologies.
 
Els creadors presents en aquesta exposició són: Apparatu, Felipe Almendros, Josep Bunyesc, Jordi Casanovas i Güell, Alfonso Casas Moreno, Bosch Capdeferro Arquitectures, Carles Congost, Joan Cornellà, Patricia Dauder, Emiliana Design, Néstor F., Guillem Ferran, La Fonda Gràfica, Jordi Galceran, Jesús Galdón, Beautifun Games, Ricard Garcia Vilanova, Àlex Gifreu, Harquitectes, Yago Hortal, Isaki Lacuesta, Laura Meseguer, Sergio Mora, Novarama, Ramon Prat, Sergi Puyol, López Rivera Arquitectes SLP, Martín Ruiz de Azúa, Juanjo Sáez, Aleix Saló, Albert Serra, Francisco Téllez de Meneses, Toormix, David Torrents, Àlex Trochut, Mingo Venero, Vasava.
 
Fotografia de la mostra
En la presentació de la mostra, el conseller Mascarell ha remarcat que “intentem que l’Arts Santa Mònica sigui un lloc on es produeix una reflexió sobre la creativitat i el fet creatiu i fins i tot on es pugui eixamplar els límits del que entenem com a creativitat i donar més oportunitats als professionals del sector creatiu”.
 
“Aquests darrers quinze anys que comprèn la trilogia ‘Catalunya Creativa’ han estat anys d’un canvi profund en la societat i en la creació per l’impacte de la innovació tecnològica, la globalització, la fusió entre disciplines i la crisi”, ha destacat el conseller.
 
El comissari Ricard Mas ha explicat que “l’exposició vol explicar el batec del nostre temps, entre 1999 i 2014, a Catalunya”. “Les tres exposicions de la sèrie ‘Catalunya Creativa’ desgranen tres característiques de la creativitat: la tradició, la percepció i la investigació”, ha destacat.
 
Mas ha destacat que l’exposició presentada està basada en la tradició i en el diàleg entre les diverses creacions que es mostren: “És com una gran xarxa, aparentment inconnexa, hi ha diàleg entre les obres i biografies compartides, i gairebé en podríem establir un cànon (un dels molts possibles) de la creativitat catalana del segle XXI”.

3  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: "Catalunya Creativa: Creativitat + Tradició"

Dossier de premsa: "Catalunya Creativa: Creativitat + Tradició"
PDF | 100

Fotografia de la presentació

Fotografia de la presentació
JPG | 244

Fotografia de l'exposició

Fotografia de l'exposició
JPG | 456

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia