Interior

Ramon Espadaler: "Volem que tots els conductors prenguin consciència de la vulnerabilitat de les motos"

query_builder   4 juliol 2014 14:05

event_note Nota de premsa

Ramon Espadaler: "Volem que tots els conductors prenguin consciència de la vulnerabilitat de les motos"

  • El conseller d’Interior ha presentat la nova campanya de conscienciació viària centrada en motoristes
Interior
El conseller del Departament d’Interior, Ramon Espadaler, juntament amb el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, i el Cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, l'intendent Vicenç Gasulla, ha presentat la campanya de conscienciació viària 2014, centrada en la vulnerabilitat dels motoristes.
 
Espadaler ha explicat que la nova campanya del Servei Català de Trànsit, que té com a eslògan Recorda: el motorista és més vulnerable”, pretén “que la moto sigui visible” i té un doble objectiu: “la campanya s’adreça als motoristes, per recordar-los la responsabilitat que han d’assumir quan accedeixen a la via pública, però també a la resta d’usuaris per tal de recalcar la vulnerabilitat dels motoristes a la carretera”.
 
El conseller d’Interior ha explicat que la campanya es fa en un context de preocupació per les xifres de sinistralitat d’aquest col·lectiu: “Volem capgirar les xifres. Hem passat de 16 motoristes morts el primer semestre de l'any passat a 20enguany", si bé també ha recalcat que és una preocupació que es té de fa temps i en la qual s’està treballant des de diferents iniciatives, com la creació del Grup de Treball de Motocicletes o la campanya per fomentar l’ús de reflectors al casc, entre d’altres. En aquest primers sis mesos de l’any, el nombre de motoristes morts (20) representen un 28,6% del total de víctimes mortals per accident de trànsit (70).
 
Amb tot, el conseller d’Interior ha recalcat que amb la campanya “no volem criminalitzar els motoristes, els demanem que respectin les normes i alhora volem conscienciar tots els usuaris de la vulnerabilitat d’aquests vehicles”.
 
 
 
(Per a més informació veure dossier adjunt)

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 254

Gràfica per a premsa

Gràfica per a premsa
PDF | 4758

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia