• Representants d’institucions, empreses i del sector agrícola de la regió de Coquimbo visitaran la dessalinitzadora del Llobregat, la potabilitzadora d’Abrera i la depuradora del Llobregat
 
  • Aquesta regió de Xile viu una situació d’escassetat de recursos hídrics i busca possibles solucions al respecte
 
ITAM
Una delegació xilena de la regió de Coquimbo (nord del país) està visitant Catalunya durant els dies 9 i 10 d’octubre amb l’objectiu de conèixer la gestió de l’aigua que s’està fent en territori català i visitar diverses infraestructures hidràuliques que estan actives.
 
La comitiva, composada per un total de 25 persones que representen al Consell Regional de Coquimbo, a professionals del sector agrícola i industrial, representants d’organitzacions que gestionen l’aigua a la regió, entre d’altres, visitaran entre avui i demà la dessalinitzadora del Llobregat, la potabilitzadora d’Abrera i la depuradora del Baix Llobregat.
 
L’objectiu de la visita se centra en conèixer tecnologies que permetin disposar d’aigua sense dependre de la climatologia, tenint en compte que la regió de Coquimbo viu una situació d’escassetat de recursos hídrics i busca, per tant, possibles solucions al respecte.
 
La dessalinitzadora del Llobregat, la planta d’aquest tipus més gran d’Europa per a l’abastament urbà, és una instal·lació que permet produir fins a 60 hm3/any i que modula el seu funcionament en funció de l’estat dels recursos ordinaris (embassaments i aqüífers). Pel que fa a la potabilitzadora d’Abrera, aquesta disposa des de principis de 2009 d’una planta d’electrodiàlisi reversible, que permet millorar la qualitat i el gust de l’aigua tractada.
 
Finalment, la visita a la depuradora del Llobregat ha servit per conèixer la importància de la reutilització per aquells usos que no són l’aigua de boca, és a dir, per a la recàrrega d’aqüífers i per als usos urbans, lúdics i municipals. En aquest sentit, s’ha posat com a exemple el terciari de la depuradora de Vilaseca i Salou, el qual produeix aigua regenerada que s’utilitza per a usos industrials, alliberant així l’aigua procedent del CAT que es pot destinar al subministrament domèstic.   

4  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 330

Potabilitzadora d'Abrera

Potabilitzadora d'Abrera
JPG | 400

Delegació xilena a la dessalinitzadora del Llobregat

Delegació xilena a la dessalinitzadora del Llobregat
JPG | 67

Dessalinitzadora Llobregat

Dessalinitzadora Llobregat
JPG | 371