Interior
 
·        El conseller d’Interior ha inaugurat avui el nou Parc de Bombers d’Olot
 
·        El nou parc ocupa una superfície de 1.822,33 m2 construïts i acull també una helisuperfície que serà compartida amb l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i els Mossos d’Esquadra
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquest matí el nou parc de Bombers d’Olot, a la comarca de la Garrotxa.  
 
El  titular d’Interior ha explicat que aquesta construcció ha estat possible gràcies a un esforç i a una capacitat d’entesa entre les administracions. Al mateix temps, Espadaler ha afirmat que, tot i que es tracta d’un parc de qualitat, també cal valorar i agrair la tasca dels bombers per la feina que fan, que és tant reconeguda per la ciutadania.
 
En l’acte, el conseller ha anunciat que “anem justos de personal. La primera de les prioritats del departament és fer una promoció de bombers funcionaris i estem treballant perquè sigui possible i ens permeti recuperar el personal que ens cal”.
 
Espadaler també ha explicat que el departament és conscient de les dificultats per les quals travessa el cos de bombers: “treballem en base amb dos criteris: la seguretat en les persones i la millora de les condicions materials”, ha afegit.
 
Per la seva banda, l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, ha afirmat que el nou parc configura una  gran zona de serveis que “valorem des de l’Ajuntament”. “Hi ha pocs cossos que tinguin tant reconeixement com els bombers; mereixen sobradament instal·lacions de la màxima qualitat com aquesta”, ha dit.   
  
Per últim, el cap de la Regió d’Emergències Girona, Enric Cano, ha tingut un record “pels companys jubilats i aquells que ens han deixat” i ha valorat el nou parc com una magnifica instal·lació. Segons Cano, “necessitem recursos humans i sóc conscient que el conseller està fent esforços perquè l’any que bé hi hagi una nova convocatòria”.
 
El parc, que funciona des del dia 31 de juliol d’enguany, té una dotació de 44 bombers, dels quals, 23 són bombers funcionaris. Olot, a més, és una de les seus dels GRAE dels Bombers de la Generalitat. En concret, compta amb una dotació de 14 especialistes d’aquesta unitat especialitzada.
 
A l’acte d’inauguració també hi han assistit el secretari general del Departament d’Interior, Josep Martínez; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés; la directora de serveis, Carme Virgili; el director territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta; el subdirector general operatiu, Albert Vilanova; la subdirectora general tècnica de Bombers, Anna Martín; el sergent cap de Parc d’Olot, Josep M. Moreno; el cap de la Unitat GRAE d´Olot, Jordi Martí; i responsables del cos dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques, entre d’altres.
 
El nou edifici del parc de bombers d’Olot
 
El nou parc està situat al carrer de l’Estadi s/n,  al límit nord de la ciutat, en un solar que va cedir l’Ajuntament d’Olot per a la construcció de l’equipament.
 
Aquesta ubicació permet una ràpida connexió amb les principals vies de circulació i d’accés de la ciutat.
 
El nou parc substitueix l’antic edifici, que estava ubicat al carrer mestre Falla s/n; una instal·lació que havia quedat obsoleta i que ja no podia acollir el personal de guàrdia dels Bombers, el de la unitat GRAE, i els voluntaris adscrits al Parc.
 
El solar on s’ubica el parc ocupa una superfície de 4.155 m2. A més s’hi ha construït una helisuperfície, que facilitarà els desplaçaments del personal de la unitat GRAE quan hagin de treballar en una emergència. D’altra banda, per proximitat amb altres serveis públics, aquesta l’helisuperfície serà compartida amb l’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa i amb els Mossos d’Esquadra d’Olot.
 
El parc de Bombers té dues plantes, amb un total de 1.822,33 m2 construïts. A la planta baixa s’hi han habilitat la sala de control, els despatxos, una aula de formació, el gimnàs, vestidors femenins i masculins, un magatzem de material per als bombers i un altre per als GRAE i un taller mecànic. A la vessant est de l’edifici s’hi han construït les cotxeres.
 
La primera planta acull el menjador, la cuina, els dormitoris, un vestuari per al personal del GRAE i un altre per als Equips de Protecció Individual (EPI), l’arxiu i la sala tècnica de tot el Parc.
 
El projecte el van redactar els arquitectes Xavier Farré, Santi Orteu i Glòria Piferrer de l’equip d’OP-Team Arquitectura SLP. L’obra, adjudicada per 3.040.651€, va ser executada per l’empresa PAI, SA.
 
 
Dotació personal del parc
Funcionaris
GRAE Muntanya
Voluntaris
Segona activitat
TOTAL
23
14
6
1
44
 
  
Dotació de vehicles del parc
Tipus
Quantitat
Autobomba rural pesant (BRP)
2
Autobomba forestal pesant (BFP)
1
Autoescala automàtica (AEA)
1
Unitat de personal i càrrega (UPC)
2
Total
6
 
 
Dotació de vehicles del GRAE Muntanya
TIPUS
Quantitat
Unitat de transport de personal (UTP)
1
Unitat de personal i càrrega (UPC)
1
Total
2
 
 
*Adjuntem la nota de premsa en pdf amb fotos del parc de bombers.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Foto

Foto
JPG | 3092

Nota premsa amb fotos

Nota premsa amb fotos
PDF | 228