Territori

Santi Vila: "L'L9 millorarà el transport públic de l'Hospitalet de Llobregat, el Prat i Barcelona i generarà ocupació"

query_builder   12 febrer 2015 19:27

event_note Nota de premsa

Santi Vila: "L'L9 millorarà el transport públic de l'Hospitalet de Llobregat, el Prat i Barcelona i generarà ocupació"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat viatja en un tren en proves de l’L9 entre l’Aeroport de Barcelona i Fira (GranVia) acompanyat del conseller delegat de GSMA Ltd, John Hoffman
 
  • L’L9 entre Aeroport i Zona Universitària, que inclou l’estació de Fira, entrarà en servei coincidint amb la celebració del congrés de telefonia mòbil de l’any que ve
Visita conseller L9
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat avui el tram en proves de l’L9 del Metro entre l’Aeroport de Barcelona-El Prat i l’estació de Fira,  juntament amb el conseller delegat de GSMA Ltd i màxim responsable del  Mobile World Congress, John Hoffman. En l’acte també han participat el director  general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, i els alcaldes de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat, Xavier Trias, Núria Marín i Lluís Tejedor, respectivament.
 
Durant la visita, el conseller Vila ha confirmat l’entrada en servei del tram Aeroport – Zona Universitària, que inclou l’estació de Fira (recinte de Gran Via) el febrer de 2016, i ha remarcat la rellevància d’aquesta fita: “Ens hi jugàvem millorar el sistema de transport públic del Prat, de l’Hospitalet de Llobregat, també parcialment de la ciutat de Barcelona, però, sobretot, garantir un projecte que té un projecte econòmic i una transcendència social tan gran, una transcendència en la generació d’ocupació tan gran com és el Mobile World Congress”.
 
El tram Aeroport-Fira s’insereix en el ramal Aeroport – Zona Universitària de l’L9, que entrarà en funcionament a principis de l’any que ve, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress 2016. Tot el nou tram té una longitud de 20 quilòmetres i 15 estacions fins a la T1 de l’aeroport, amb una previsió de 23 milions de viatgers anuals. En les alternatives d’explotació de la línia que s’estan analitzant, es preveu que la freqüència de pas dels combois serà de 7 minuts. El trajecte, en concret, entre l’Aeroport i Fira abasta 15 quilòmetres i 10 estacions.
 
La posada en servei del nou tram de l’L9 permetrà arribar en metro a la terminal més utilitzada de l’aeroport --actualment, el servei de Rodalies arriba fins a la T-2-- i unir tres municipis: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat. En el seu recorregut, facilitarà l’accés en transport públic a centres educatius, zones comercials i àrees logístiques i de promoció econòmica. Al mateix temps, millorarà la mobilitat més local i dotarà de servei de metro zones habitades que fins ara no en tenien.
Pel que fa a la posada en servei d’altres trams de l’L9, com el ramal de Zona Franca, que en el 2016 servirà com a ramal de servei del tram de l’Aeroport per accedir a la zona de tallers i dipòsit de trens, el conseller ha refermat  “el compromís del Govern de Catalunya de no parar fins a culminar-la perquè aquesta ja és avui i serà la línia més moderna del sistema metropolità i serà una de les ínies més avançades de tots dels sistemes metropolitans d’Europa”
 
10ª edició del MWC a Fira
 
El Mobile World Congress celebrarà del 2 al 5 de març vinent la seva tercera edició al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, després de 8 anys d’organitzar-se al recinte de Montjuïc. En el seu desè any a la ciutat, el saló  espera batre rècords  amb 2.000 expositors, més de 90.000 assistents, 4.000 periodistes i analistes, 160 delegacions governamentals  i més de 250 ponents com el responsable d'Android de Google, Sundar Pichai o  el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, segons van anunciar ahir a Barcelona els seus organitzadors .
 
El Mobile World Congress està organitzat per GSMA, associació d'empreses que representa prop de 800 operadors de 220 països, amb la col·laboració de Fira de Barcelona.
 

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1416

Fotografia

Fotografia 183

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 851

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia