Territori

Territori i Foment arriben a un acord per la llançadora a l'Aeroport i els accessos ferroviaris al Port

query_builder   17 febrer 2015 21:13

event_note Nota de premsa

Territori i Foment arriben a un acord per la llançadora a l'Aeroport i els accessos ferroviaris al Port

  • El conseller Vila celebra que les obres del tren a l'Aeroport comencin aquesta primavera i els accessos ferroviaris es licitin el mes de març
  • El projecte de la llançadora a l’Aeroport preveu, finalment, estacions tant a la T1 com a la T2 i una part s’executarà a través de col·laboració público-privada
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat i el Ministeri de Foment han tancat aquesta tarda dos acords que permetran l'inici de les obres de la llançadora a l'Aeroport i la licitació dels accessos ferroviaris al Port de Barcelona en les pròximes setmanes. El conseller Santi Vila ha valorat molt positivament el compliment d'aquests compromisos de legislatura: "les dues administracions hem treballat molt perquè aquests projectes estratègics tirin endavant".
 
Vila ha destacat el valor econòmic i social de les dues obres. "La llançadora a l'Aeroport reforçarà la connectivitat amb el centre de la ciutat i ens permetrà trencar el model de gestió de Rodalies amb l'entrada de nous operadors que segur que ajudaran a millorar la qualitat del servei", ha explicat el conseller.
 
El projecte de la llançadora a l’Aeroport pactat amb el Ministeri de Foment preveu, finalment, estacions tant a la T1 com a la T2 i l’execució d’una part de les obres i la gestió del servei a través de la col·laboració público-privda. En aquesta mateixa línia, també ha assegurat que "els accessos ferroviaris al Port culminen el llarg procés d'ampliació del Port de Barcelona i el situen al capdavant de tots els Ports de la Mediterrània per consolidar-se com el principal accés de mercaderies asiàtiques del Sud d'Europa”.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 62

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia