- Hi participen 57 empreses i entitats catalanes que són dels sectors automoció, motocicleta, biofarma, moda i turisme.
- L’objectiu de la missió és buscar oportunitats de negoci i d’inversió així com impulsar el comerç exterior entre Catalunya i els dos països asiàtics.
- El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, acompanya la missió empresarial que tindrà lloc del 23 al 28 de febrer al Japó i Corea del Sud.
57 empreses i entitats catalanes de cinc sectors diferents participaran la setmana que ve a la missió empresarial més gran organitzada per la Generalitat a l’Àsia. El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, acompanya la missió que tindrà lloc del 23 al 28 de febrer al Japó i a Corea del Sud amb l’objectiu de detectar noves oportunitats de negoci i inversió i d’impulsar el comerç̧ exterior entre Catalunya i els dos països asiàtics.
Les empreses que participen a la missió són dels sectors automoció, motocicleta, biofarma, moda i turisme. També hi viatjaran representants del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC), el Clúster Moto, Biocat, l’Agrupació Catalana del Tèxtil i la Moda-ACTM i l’Agència Catalana de Turisme.
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de les oficines exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Tòquio i a Seül, ha organitzat agendes paral·leles segons els sectors, que contemplen reunions amb les principals associacions i empreses líders de Japó i Corea del Sud.
Automoció i motocicleta
El grup d’empreses dels sectors auto i moto es reunirà amb alguns dels principals fabricants a nivell mundial del Japó i diferents associacions. Les empreses del sector automoció que participen a la missió són Comforsa, Ames, Ficosa, Idiada, MMM, Promaut i Zanini, i les del sector moto són Facomsa, J. Costa Competition, JJuan i Nad.
Biofarma
L’agenda del sector biofarmacèutic contempla trobades amb companyies líders i també estan previstes presentacions sobre normatives de registres i homologacions als països asiàtics i sessions de networking. Les 12 empreses catalanes que participen a la missió són Accord Healthcare, Biochemize, Fira De Barcelona, Inkemia Iuct Group, Kern Pharma, Laboratoris Lebsa, Laboratorios Ramon Sala, Laboratorios Reig Jofre, Leitat, Mind The Byte, Elm Farmaceutica i Pharmaphenix.
Moda
De la seva banda, el grup de companyies catalanes del sector de la moda es reuniran amb els principals centres comercials i grans superfícies. També s’han organitzat dos showrooms i brokerage events de moda a Seül i Tòquio on les 17 empreses del sector moda mostraran els seus articles i es reuniran amb importadors, distribuïdors, fabricants i botigues especialitzades.
Les empreses són Centro Téxtil Massana, Cóndor, Costalamel, Diktons Difusion, Sita Murt, Punto Blanco, Majorica, Manufacturas Andreu, Marina Grafeuille, Merinas, Wom&Now, Promise, RSP51, Smash, Torras, Tuset Riera i Yerse.
Turisme
En el marc de la missió, s’organitzaran dues trobades comercials a Japó i Corea del Sud per tal de promocionar l’oferta turística catalana entre el operadors turístics d’aquests països. En aquestes trobades hi participen una dotzena d’empreses catalanes que tindran l’oportunitat de comercialitzar els seus productes amb 150 operadors.
Les empreses del sector són Across Spain, Dmc & Leisure Travel, Advanced Leisure Services, Avant Group Coach And Car Services, Deltanihon, Derby Hotels, Turisme De Barcelona, Gotthard Travel Agency, Hotel Omm – Esteva Omm.
Japó, tercera economia mundial i important inversor a Catalunya
Japó és la tercera economia mundial i el major país inversor de la zona d’Àsia-Pacífic. Catalunya concentra el 87,33% de les empreses japoneses establertes a l’Estat espanyol i suma, en concret, 134 empreses japoneses de les 168 que hi ha en total a l’estat.
Amb aquesta missió, la Generalitat busca reforçar les inversions japoneses existents a Catalunya. Durant els últims anys, està tenint lloc una segona onada d’inversions japoneses a l’exterior gràcies a la recuperació econòmica del país asiàtic, i Catalunya s’està posicionant com a receptora d’aquestes inversions de caràcter industrial.
Japó és també un mercat atractiu per a les exportacions catalanes, que sumen actualment 603.000M€ i representen el 27% de les exportacions espanyoles.
Corea del Sud, una economia a l’alça
Corea del Sud ha experimentat 20 anys de desenvolupament econòmic consolidat sense precedents i porta diversos anys creixent per sobre del 3%. El país és la 4a potència regional – per darrera de Japó, la Xina i l’Índia -, el 7è exportador mundial i el 2n en renta per càpita. És, a més, l’únic país asiàtic que té superàvit amb la Xina.
Les exportacions Catalunya- Corea del Sud han crescut en els darrers 6 anys un 44%. L’objectiu de la missió empresarial és obrir i fer créixer les relacions comercials en totes els sectors entre Catalunya i aquesta nova potència mundial. La Generalitat va apostar per aquest país amb l’obertura al 2012 de l’oficina exterior de Comerç i Inversió d’ACCIÓ a Seül.
1