• Els treballs consisteixen en ordenar els nusos viaris, facilitar l’accessibilitat als vianants i donar continuïtat al passeig marítim des de ponent a llevant per augmentar la relació port-ciutat
  • Les obres del port d’Arenys de Mar tenen una inversió de 224.000 euros, inclosa en el Pla d’inversions de Ports, i una execució de dos mesos
Ports de la Generalitat
El projecte de Ports de la Generalitat iniciat avui ha de potenciar la mobilitat sostenible amb recorreguts per als vianants, eliminar barreres arquitectòniques, regular la velocitat del trànsit rodat i continuar impulsant la integració del port en el teixit urbà. Les actuacions es desenvoluparan a la dàrsena pesquera, la zona de ribera i la zona de llevant, d’acord amb els paràmetres d’ordenació del Pla especial del port d’Arenys de Mar.
 
Ordenació d’espais a la dàrsena pesquera
 
Les obres han començat pel sector pesquer, continuaran a la zona  ribera i finalitzaran a la zona de llevant. L’actuació de la dàrsena pesquera ha de reorganitzar les diferents àrees, millorar l’accés, renovar el paviment d’algunes zones i delimitar els espais amb senyalització horitzontal de diferents colors, per distingir les zones dels pescadors, els aparcaments, les illetes de circulació  i les zones de pas de vianants.
 
A la zona de peix blau s’adequa l’aparcament de vehicles perquè hi puguin aparcar camions i s’acondiciona un espai per als estris d’aquesta flota. Per potenciar la mobilitat dels vianants es fa una vorera davant de l’antiga llotja i es millora la vorera de la llotja nova. També es renoven els paviments de la superfície que hi ha entre les dues llotges i el del costat de l’edifici de Capitania Marítima.
 
Adequació zona magatzems a ribera
 
L’esplanada dels magatzems que hi ha a la zona de ribera s’ha d’ordenar per diferenciar i delimitar els itineraris de les persones, els vials de circulació, el vial de serveis i la zona d’aparcament. Així, es canvia el paviment de l’esplanada, es creen nous trams de vorera, s’amplia la vorera a banda de mar, es reordena l’aparcament, se senyalitza l’espai i es fa una adequació per reconduir les aigües pluvials.
 
A Mont Calvari, es canvia la superfície de la zona d’aparcament, es repinten les places i es reordenen els accessos per a vianants al jardí que hi ha adossat al penyal.
 
Nova rotonda a llevant
 
A l’accés del Portinyol a llevant es crea una rotonda per ordenar el nus viari i millorar la seguretat vial. Les obres s’iniciaran després de Setmana Santa per no interferir en la mobilitat de la zona. L’illot existent en aquesta intersecció, el seu arbrat i l’enllumenat quedaran integrats a la nova rotonda que  tindrà una superfície de 480 metres quadrats. Així mateix, per donar continuïtat a la mobilitat de les persones es fa un pas de vianants a la vorera de Mar Sport i s’adapta el pas d’accés al Centre d’interpretació de l’activitat pesquera. A més, el conjunt se senyalitzarà.
 
Per altra banda, es renova la superfície de l’esplanada adossada al moll del dic de llevant, on hi ha la motonàutica.
 
Pla d’inversions 2014-2017
 
Les obres del port d’Arenys de Mar suposen una inversió de 224.000 euros i han d’estar enllestides en un parell de mesos. L’actuació forma part del Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat, que engloba una inversió publicoprivada de 95 MEUR entre les 26 instal·lacions portuàries que l’Administració portuària gestiona a la costa catalana.
 
 
25 de febrer de 2015

2  

Imatges

Zones d'actuació

Zones d'actuació 1656

Port d'Arenys de Mar

Port d'Arenys de Mar 3124

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 97