Territori

El conseller Vila presenta la proposta d'integració urbana de la línia d'FGC al seu pas per Balaguer

query_builder   25 febrer 2015 12:32

event_note Nota de premsa

El conseller Vila presenta la proposta d'integració urbana de la línia d'FGC al seu pas per Balaguer

  • El projecte consisteix en la transformació de la línia en tren-tramvia per adaptar-la a l’entorn urbà pel qual discorre, tot mantenint la configuració actual de les vies
 
  • L’actuació inclou el condicionament de la plataforma de via, la pavimentació i semaforització dels encreuaments amb la xarxa viària i el condicionament i urbanització de l’entorn de l’estació
 
  • La integració comportarà una inversió estimada en 5 MEUR
Conseller Vila a Balaguer
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat de l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha presentat avui a Balaguer el projecte per a la integració urbana de la línia Lleida-la Pobla al seu pas per aquest municipi. Aquest projecte consisteix en la conversió de la línia en tren-tramvia per adaptar-la millor a l’entorn urbà pel qual discorre, tot mantenint el traçat i la configuració actual de les vies en superfície.
 
Els objectius d’aquesta actuació, amb una inversió estimada en 5 MEUR, són integrar urbanísticament la línia de ferrocarril en relació amb la trama actual i també amb els desenvolupaments previstos pel municipi a l’est de les vies.
 
L’àmbit d’actuació del projecte abasta una superfície total de 15.400 metres quadrats i comprèn: el tram de línia ferroviària de 680 metres de longitud a l’entorn de l’estació de Balaguer, des d’uns 150 metres al sud del carrer Tarragona fins a l’encreuament amb el carrer Urgell; i els dos creuaments de la línia ferroviària amb el carrer de les Franqueses i la carretera de Camarasa.
 
La integració urbana comporta les actuacions següents:
 
- Integració de la configuració actual de vies. Es preveu la substitució de 242 metres de vies en balast (la pedra que s’utilitza en les vies fèrries) a via en placa de formigó i el desplaçament de les andanes.
 
- Condicionament i urbanització de l’entorn de l’estació. Es millorarà l’accessibilitat de vianants amb rampes i escales adaptades i s’inclou la possibilitat de desenvolupament d’usos comercials i de lleure.
 
- Pavimentació i semaforització de set creuaments, amb la xarxa viària existent i amb la prevista pel municipi.
 
- Els acabats combinen superfícies de llamborda i formigó imprès amb paviments de pedra artificial i panot. Els trams de platja de vies que es mantenen en balast seran continguts per vorades de granit.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat està actualment redactant el projecte bàsic per a la integració urbana de la línia ferroviària, en col·laboració amb l’Ajuntament de Balaguer. Un cop aprovat, redactarà durant el 2016 el projecte constructiu que detallarà tècnicament l’obra civil i les instal·lacions ferroviàries corresponents a aquesta actuació i la seva coordinació amb els serveis que presta FGC.

4  

Imatges

Imatge virtual

Imatge virtual 602

Imatge

Imatge 187

Àmbit actuació

Àmbit actuació 640

Fotografia presentació conseller Vila

Fotografia presentació conseller Vila 379

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 180

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia