Territori

Reunió

Territori i Sostenibilitat millora el transport a la demanda al Solsonès i posarà en servei una T-10/120 entre Solsona i Manresa

query_builder   31 març 2015 17:49

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat millora el transport a la demanda al Solsonès i posarà en servei una T-10/120 entre Solsona i Manresa

TES
 • Aquestes mesures estan incloses a l’Estudi de millora del transport públic a la comarca del Solsonès presentat avui
 • La creació d’un conjunt de serveis de transport a la demanda permetrà que diversos nuclis del Solsonès accedeixin amb transport públic a la capital comarcal
 • La T-10/120, que s’implantarà al setembre, suposarà descomptes d’entre el 30% i 40% respecte el preu del bitllet senzill
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa un seguit de mesures per tal de millorar les comunicacions amb transport públic al Solsonès. Així ho ha anunciat avui el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, que ha presentat al consell comarcal del Solsonès les conclusions de l’Estudi de millora dels serveis de transport públic, elaborat amb la participació de les administracions locals de la comarca.
 
L’estudi ha estat realitzat pels serveis tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat amb la participació activa, mitjançant enquestes i entrevistes, del consell comarcal del Solsonès i dels Ajuntaments de la comarca per definir de forma consensuada les propostes que han de contribuir a la millora de la mobilitat en transport públic de la comarca
 
Dins de les mesures proposades s’inclouen actuacions tant de la millora dels serveis actuals com la creació de nous serveis a la demanda i millores a nivell tarifari i de la informació als usuaris.
 
 
Nou abonament T-10/120 entre Solsona i Manresa
 
Una de les mesures és la posada en servei al setembre, coincidint amb el curs escolar, d’un nou abonament T-10/120 entre Solsona i Manresa que permetrà fer 10 viatges en 120 dies amb un descompte entre un 30% i un 40% respecte el preu del bitllet senzill. Se’n beneficiaran tots els usuaris del Solsonès que utilitzen les línies regulars d’autobús que comuniquen la comarca amb Manresa.
 
El títol de transport T10/120 és multipersonal i per tant el poden utilitzar els  membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol de transport, que utilitza la tecnologia de validació sense contacte, es pot recarregar a bord dels propis autobusos.
 
L’actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d’una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús.
 
La targeta T-10/120 està estesa a tot el Pirineu lleidatà, així com a bona part de les comarques centrals. Ja està implantada en els trajectes entre Barcelona i l’Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, Val d’Aran, el Pallars Jussà,  el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. També entre Lleida i la Val d’Aran i Lleida i l’Alt Urgell. També funciona en els trajectes entre les comarques de les Terres de l’Ebre i a partir del juny s’implantarà en les comunicacions entre les comarques gironines i Barcelona.
 
Allà on ja està implantada està tenint molta acceptació. En el cas de l’abonament entre el Solsonès i Barcelona des de la seva implantació l’any 2011 s’ha incrementat en un 41% els usuaris que fan ús d’aquest servei de transport.
 
 
Millora dels serveis de transport a la demanda
 
Una altra de les mesures previstes en l’estudi per a la seva implantació en el segon trimestre del 2015, és la creació d’un conjunt de serveis de transport a la demanda que permetran a diversos nuclis del Solsonès accedir amb transport públic a la capital comarcal.
 
Els serveis a la demanda previstos són els següents:
 
 • Línia la Coma i la Pedra - Sant Llorenç de Morunys – Solsona: incrementar l’oferta actual de 2 expedicions d’anada i 2 de tornada de dilluns a divendres lectius amb la posada en servei de 2+2 expedicions els divendres no lectius amb parades a la Coma, St. Llorenç i Solsona.
 • Línia Cambrils – Odèn – Lladurs – Solsona: Posada en servei 1+1 expedicions els divendres.
 • Línia St. Climent (Pinell) – Solsona: Posada en servei 1+1 expedicions els divendres.
 • Línia la Molsosa – Ardèvol: Posada en servei 1+1 expedicions els divendres lectius. Coordinat amb el servei escolar Ardèvol, Su, Trullàs, Freixinet, Can Ponç, Can Blanch, el Pi de Sant Just i Solsona.
 • Línia Su – Hostal Nou – Solsona: Posada en servei 1+1 els divendres lectius. Coordinat amb el servei escolar Ardèvol, Su, Trullàs, Freixinet, Can Ponç, Can Blanch, el Pi de Sant Just i Solsona.
 • Línia la Molsosa – Su – Freixinet – el Miracle – Hostal Nou – Solsona: Posada en servei 1+1 expedicions els divendres no lectius.
 • Línia Ogern (Alt Urgell) – Castellar de la Ribera – Solsona: Posada en servei 1+1 expedicions els divendres.
 • Línia Navès, coordinat amb el servei escolar Navès – Santa Llúcia – Solsona. I nova línia pels dies no lectius. 
 
Aquests serveis a la demanda seran gestionats en coordinació amb el Consell Comarcal del Solsonès en el marc del conveni que anualment formalitza amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per a la millora dels serveis a la comarca. Per aquest 2015 la Generalitat de Catalunya hi aporta 140.000 euros.
 
 
Altres actuacions
 
A més, es preveu també una millora de la freqüència del servei Solsona – Manresa - Barcelona i de la coordinació horària del servei Solsona - Lleida, així com la posada en funcionament de noves expedicions per als estudiants universitaris per anar a Barcelona i a Lleida el diumenge a mitja tarda i tornar els divendres també a mitja tarda.
 
Així mateix, es desenvoluparan un conjunt d’actuacions de millora en la comunicació i informació a l’usuari com l’edició d’una guia informativa on es reculli tot el transport públic de la comarca i l’edició d’un fulletó específic amb el quadre horari conjunt del corredor Solsona – Manresa – Barcelona.

2  

Fitxers adjunts

Dossier

Dossier
PDF | 1537

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 50

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia