TES
  • El conseller de Territori i Sostenibilitat critica la política expansiva d’infraestructures finançades a través de pagaments diferits durant els anys 2009-10 ja que ha hipotecat l’acció de govern
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat (TES), Santi Vila, ha explicat avui al Parlament que “a Catalunya actualment no fem cap nova infraestructura sense haver auditat abans el seu cost-benefici, a diferència de la resta de l’Estat”. Vila ha fet aquestes declaracions durant una interpel·lació al Parlament sobre els criteris econòmics i socials de la política d’infrestructures, i en la qual ha posat com a exemple la construcció de línies d’alta velocitat. “L’AVE no respon a cap tipus d’anàlisi de retorn”, ha criticat el conseller.
 
Per a Vila, precisament, el Departament que dirigeix és hereu de l’expansió en infraestructures finançades a través de pagaments diferits, especialment els anys 2009 i 2010, i que fan que aquest any un 44% del pressupost del TES està destinat “obligatòriament” a atendre aquests pagaments. “Són uns diners que van directament a les arques d’entitats financeres perquè hi va haver un abús en aquests sistema per finançar infraestructures”, ha recalcat.
 
En aquest sentit, Santi Vila creu que les fórmules de partenariat público-privat en la política d’infraestructures “aporten valor i innovació que l’administració no pot oferir”, però sempre i quan s’apliquin “sense abusar-ne, ja que això és el que van fer governs d’esquerres en aquest país i ara nosaltres en som víctimes i ens ha hipotecat part de l’acció de govern”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 86