RdP
El director dels Serveis territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha presentat avui, en roda de premsa, l’oferta dels ensenyaments postobligatoris per al curs 2015-2016 a les comarques gironines i n’ha explicat les novetats.
 
L’oferta d’ensenyaments postobligatoris segueix la línia d’increment de grups, que creix amb 11 més, i mostra una línia ascendent en els darrers cinc anys.
 
Batxillerat
 
Les novetats d’aquesta oferta es concreten, per una banda, amb l’estrena de batxillerat a l’Institut de Vilafant, que fins ara no en tenia i que l’oferirà en dues modalitats (de Ciències i Tecnologia i d’Humanitats i Ciències Socials). I, l’altra novetat destacable, és que cinc nous centres oferiran el Batxibac, que juntament amb els existents seran un total de 10 que l’impartiran:
-       Institut Olivar Gran de Figueres
-       Institut Narcís Xifra Masmitjà de Girona
-       Institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell
-       Institut Pere Borrell de Puigcerdà
-       Institut Cap Norfeu de Roses
 
L’oferta del Batxibac, que permet la doble titulació catalana i francesa, ha incrementat respecte el curs passat. Continua essent una prioritat del Departament l’intentar que hi hagi una franja important d’instituts que ofereixin aquesta formació. És una voluntat manifesta dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Girona perquè les comarques gironines liderin aquesta oferta per una qüestió de veïnatge, per proximitat, perquè cada vegada s’estableixen més contactes amb Catalunya nord i perquè aquesta connexió és també una oportunitat laboral per als alumnes. El francès ha d’adquirir rang de llengua d’ús i de relacions comercials.
 
Formació Professional
 
De les novetats de l’oferta de Formació Professional cal destacar l’increment important, de nou nous cicles a l’àmbit de les comarques gironines:
 
 
Centre Població  Cicle formatiu
INS de Vilafant  Vilafant CFGM  Activitats comercials  DUAL 
INS Sant Feliu de Guíxols  Sant Feliu de Guíxols CFGM  Activitats comercials   DUAL
INS Salvador Sunyer  Salt  CFGM  Activitats comercials  (productes frescos) DUAL
INS Narcís Monturiol Figueres CFGM  Manteniment electromecànic  orientat a la producció mecànica   DUAL
INS Sant Feliu de Guíxols Sant Feliu de Guíxols CFGS  Gestió d’espais comercials  DUAL
INS Coll i Rodés  Lloret de Mar CFGS  Gestió d’allotjament turístics  DUAL
INS Santa Eugènia  Girona CFGS  Desenvolupament de projectes d’instal·lacions tèrmiques i de fluïds
INS Bosc de la Coma Olot CFGS  Desenvolupament d’Aplicacions Web  DUAL 
INS Pere Borrell  Puigcerdà  CFGS  Animació Sociocultural i turística   DUAL 
 
Dins l’oferta de cicles formatius de grau mitjà, una de les dades significatives, ha estat la possibilitat de posar en marxa l’oferta de cicles formatius d’activitats comercials a Vilafant, a Sant Feliu de Guíxols i a Salt, amb vinculació amb la realitat comercial dels seus entorns.
 
Pel que fa a l’oferta de cicles formatius de grau superior cal destacar el repte important d’iniciar el cicle de  gestió d’espais comercials, en modalitat dual, a l’Institut a Sant Feliu de Guíxols i la triple titulació (en quatre anys) que poden obtenir els alumnes de l’Institut Bosc de la Coma d’Olot que cursin totes les titulacions de la família d’informàtica.
 
Amb l’increment de l’oferta de Formació Professional es va consolidant l’objectiu dels Serveis Territorials d’aconseguir una oferta postobligatòria adequada i equilibrada a les comarques gironines, donant coherència al mapa a partir de les variables: les necessitats de la població i les necessitats empresarials dels diversos sectors. Una expansió de la FP molt lligada al creixement socioeconòmic de les comarques.
 
Un altre aspecte destacable és el creixement de la modalitat dual a les comarques gironines. El proper curs hi haurà un total de 31 cicles formatius en modalitat dual, dels quals 11 s’hi incorporaran el curs 2015-2016.
 
La FP dual a les comarques gironines, el curs 2012-2013, es va iniciar amb una oferta de 15 places i 3 empreses i per al 2015-2016 la previsió d’oferta és arribar a 518 places amb més de 165 empreses i entitats implicades. Per al proper curs el creixement fort serà a la família de Comerç (3 cicles de grau mitjà i 1 de grau superior).
 
Amb aquestes dades podem afirmar que la FP dual continua tenint a les comarques gironines una implantació ràpida, que és atractiva per als alumnes i representa una garantia d’èxit d’adequació a les necessitats de l’entorn. Al juny d’aquest any es graduarà la primera promoció de titulats amb la modalitat dual.
 
 
 
S’adjunten:
 
-La relació de cicles formatius que s’imparteixen a les comarques gironines
-El dossier de presentació de l’oferta d’estudis postobligatoris a les comarques gironines el curs 2015-2016
-Una fotografia de la roda de premsa

3  

Fitxers adjunts

Relació de cicles formatius a les comarques gironines

Relació de cicles formatius a les comarques gironines
PDF | 184

Presentació de l'oferta d'estudis postobligatoris

Presentació de l'oferta d'estudis postobligatoris
PDF | 710

Una imatge de la presentació

Una imatge de la presentació
JPG | 3956