Mapa comarcal d'afectació
Mapa comarcal d'afectació
Un comportament responsable és la millor mesura per evitar incendis
 
És un episodi gens habitual per aquesta època  de l’any
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat, alerta de la previsió d’un progressiu increment del perill d’incendi forestal des de demà i fins dissabte.
 
Les comarques d’afectació principal són: Alt Camp, Alt Empordà, Anoia, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Bages, Conca de Barberà, Garrigues,  Noguera, Ribera d’Ebre, Segarra, Segrià, Urgell, Alt Penedès, Baix Penedès, Tarragonès i Garraf.
 
Les comarques d’afectació parcial són: Alt Urgell, Baix Empordà, Barcelonès, Gironès, Maresme, Montsià, Moianès, Osona, Pallars Jussà, Pla de l’Estany, Priorat, Selva, Solsonès, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
 
Catalunya estarà afectada per una situació de vents del sud per demà dimecres que serà reemplaçada per una de l’oest dijous i que continuarà després evolucionant cap a Nord fins al cap de setmana. Aquesta situació implicarà un increment del perill d’incendi forestal degut a les altes temperatures i baixes humitats relatives primer i seguidament per l’entrada de vents secs. L’àrea afectada serà bastant generalitzada fora dels Pirineus amb un màxim que s’anirà desplaçant de l’interior al litoral central i del litoral central cap a l’Empordà i el litoral i prelitoral de la meitat sud.
 
Des del Departament es recomana extremar les precaucions i evitar al màxim situacions que puguin originar incendis forestal com les activitats que originen guspires de foc, crema de restes vegetals, llançament de burilles... Es recomana, a més, vigilar especialment a les zones d’acumulació de borrissol en els boscos de ribera. És important no circular amb vehicles fora dels camins autoritzats ni estacionar-los sobre vegetació seca. Per tant, un comportament responsable és la millor mesura per evitar incendis forestals.
 
Així mateix es fa recordatori que és molt important en les vivendes, granges i instal·lacions aïllades prop de masses forestals, mantenir els voltants de les edificacions i instal·lacions nets de materials combustibles, i vegetació seca.
 
L’evolució de la situació es realitza mitjançant el mapa de perill diari, el qual es pot consultar al  web de Departament:
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa comarcal d'afectació

Mapa comarcal d'afectació
PPTX | 586