Salut

El conseller presentant el nou projecte acompanyat per l'alcaldessa de Badalona.

Badalona tindrà un nou CAP al barri del Gorg el 2021

El conseller de Salut, Antoni Comín, acompanyat de l'alcaldessa Dolors Sabater, ha visitat aquest matí els terrenys on es construirà

query_builder   22 setembre 2017 14:52

event_note Nota de premsa

Badalona tindrà un nou CAP al barri del Gorg el 2021

El conseller de Salut, Antoni Comín, acompanyat de l'alcaldessa Dolors Sabater, ha visitat aquest matí els terrenys on es construirà


  • Comín ha afirmat que el nou CAP és una prioritat del Departament per donar resposta a les necessitats en salut de la població i al creixement demogràfic previst pels pròxims 10 anys
El conseller Antoni Comín presentant el projecte amb l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha presentat avui el projecte del nou Centre d’Atenció Primària CAP Gorg de Badalona, una prioritat del Departament per tal de donar resposta a les necessitats en salut de la població i al creixement demogràfic previst pels pròxims 10 anys, amb un màxim de 20.000 habitants.
 
Acompanyat de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, el conseller de Salut ha visitat aquest matí els terrenys de 450m2 on es construirà. El solar, propietat del Departament i que està qualificat com d’equipaments, està situat a la cantonada entre els carrers Antoni Bori i Alfons XII. El Departament de Salut ja ha aprovat el Pla Funcional del nou CAP tenint en compte el creixement demogràfic de resultes de la construcció de nous habitatges.
 
El conseller Comín ha remarcat que la construcció del nou centre és “la inversió prioritària de l’Atenció Primària a Catalunya” des que el Departament va analitzar totes les àrees bàsiques de salut del país i va concloure que la de Sant Roc era la que presentava una situació sòcio-econòmica més complicada. Per Comín, aquesta aposta és també “un compromís clar amb els barris més vulnerables”.
 
El nou CAP Gorg tindrà una cartera bàsica de serveis que contempla atenció sanitària i atenció a domicili, en tots dos casos programada i no programada; espirometries; control d’anticoagulants orals; cirurgia menor i odontologia. Per tot això, el Pla funcional preveu un total de 24 consultes, entre les quals destaquen les de medicina general, pediatria, odontologia o infermeria.
 
A més, el nou centre, de quatre plantes i d'una superfície global de pràcticament 1.600m2, comptarà amb una àrea d’atenció no programada (boxs d’extracció, consulta de tractaments...); una àrea d’educació sanitària; una àrea de suport de personal (sala de descans, sala de reunions...); una àrea d’instal·lacions i una reserva d’espais per a usos futurs.
 
Ara mateix el projecte es troba en fase d’adjudicació i està previst que les obres comencin a finals del 2018 amb un cost aproximat de 2,9 M€. La previsió es que entri en funcionament a principis del 2021.
 
CAP SANT ROC
 
Actualment, el CAP Sant Roc acull dues ABS: Badalona – 4 Gorg que dona atenció a una població superior als 12.000 habitants i Badalona - 5 Sant Roc, gairebé 19.000 persones. Les poblacions de les dues ABS presenten realitats socials molt diferenciades.
 
Els espais de l’actual CAP són insuficients per atendre la població de les dues ABS amb la qualitat adequada, ja que la falta d’espai dificulta la posada en marxa de serveis de cartera avançada, així com la possibilitat d’ampliar els equips de professionals.
 
L’ABS Gorg està inclòs en l’àmbit de planejament urbà del Pla Especial d’ordenació del Port de Badalona que ha aprovat l’Ajuntament de Badalona, i que preveu, com a conseqüència de la construcció de nous habitatges, un increment de la població. Aquest creixement demogràfic, ha explicat el conseller, fa del tot necessària la construcció del nou CAP amb la finalitat “de dimensionar espais i plantilla de professionals a les necessitats de salut”.

Paral·lelament, l’esponjament del CAP Sant Roc ha de permetre dur a terme actuacions d’adequació d’espais i plantilla immediates, ja que el conseller Antoni Comín ha assenyalat que “les seves condicions de treball no són les desitjables”. A més, en el futur CAP del Gorg, amb  l’increment de població previst en els propers 10 anys, s’aniran també incrementant els professionals de forma progressiva.

2  

Imatges

El conseller Antoni Comín presentant el projecte a l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater

El conseller Antoni Comín presentant el projecte a l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater 1698

Fotografia 2 de l'acte de presentació del projecte

Fotografia 2 de l'acte de presentació del projecte 1359

1  

Fitxers adjunts

Presentació del projecte del nou CAP Gorg de Badalona

Presentació del projecte del nou CAP Gorg de Badalona
PPTX | 10279

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia