Salut

Es posa en funcionament la nova Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa

query_builder   16 febrer 2018 13:40

event_note Nota de premsa

Es posa en funcionament la nova Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa

  • Permetrà millorar l’atenció que reben els pacients, amb major privacitat i confort tant per a ells com pels seus familiars
  • L’actuació ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros i els treballs d’adequació i remodelació han tingut una durada de 7 mesos
Elvira inaugura la nova UCI de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa
El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, ha inaugurat avui la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. La nova UCI, que depèn del Servei de Medicina Intensiva, s’ha dissenyat per permetre un canvi de paradigma en l’atenció al pacient, adaptant-se a les seves necessitats i a les dels seus familiars.
 
Aquesta nova unitat s’organitza amb l’objectiu de millorar la privacitat, el benestar i el confort de pacients i familiars, tenint en compte que el pacient crític és especialment vulnerable i necessita una atenció confortable i humana. A més de les millores tecnològiques que faciliten millorar la capacitat de recuperació i de supervivència dels pacients, l’aspecte humà és clau en l’atenció dels pacients que estan a les UCI.
 
En aquest sentit, es flexibilitza i s’amplia l’horari d’accés a la UCI per part dels familiars i se’n facilita l’acompanyament continuat, disposant de major intimitat i sense pressions d’espai.  
 
Alhora, la nova UCI millora les condicions de treball dels professionals, que podran realitzar  la seva tasca assistencial en espais més funcionals, amb llum natural i amb millor circulació.
 
Jordi Parera, president de MútuaTerrassa, ha posat en valor que la nova UCI ha permès un canvi de paradigma en l’atenció al pacient ja que centra el focus en ell i els seus familiars, a més de comptar amb un equipament tècnic del màxim nivell. En aquest sentit, el director del CatSalut, David Elvira, ha indicat que cada vegada hi ha més evidència científica que una atenció més humana i amb major proximitat dels familiars és fonamental per a la supervivència i recuperació dels pacients més crítics, a més de remarcar el benefici que suposarà l’espai ambiental de la unitat pels professionals que hi treballen. Per la seva banda, Alfredo Vega, alcalde de Terrassa, ha manifestat que la inauguració d’avui és una aposta d’incorporació de noves tecnologies al servei de les persones. “A més de proporcionar una excel·lent qualitat sanitària s’han tingut presents moltes millores pels pacients i per tant estem satisfets per aquesta aposta de ciutat i de país”, ha conclòs Vega.
 
La nova UCI, ubicada a la planta 4 de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), incrementa la dotació de llits de 12 a 14 i ofereix la possibilitat d’atendre fins a 20 pacients en situacions excepcionals. La distribució de l’espai s’ha fet d’acord amb criteris d’optimització i segons els requeriments d’atenció dels pacients. D’aquesta manera, l’espai està dividit en dues unitats diferenciades.  
 
Una compta amb 8 boxs de 14 m2, els quals disposen dels equipaments tècnics més avançats: sobrepressió per evitar entrada d’aire exterior, tancament amb portes automàtiques i vidres electropolaritzats, grues al sostre per mobilització del pacient, terra conductiu, etc. A més, està situada en un lloc central de la unitat on els professionals tenen visió directa a gairebé la totalitat dels boxs.
 
L’altra ha estat dissenyada de forma més similar a una planta d’hospitalització. Disposa de 6 habitacions de 20 m2 concebudes per a un únic pacient. A més, compta amb dues habitacions adaptades que permeten l’aïllament de pacients en casos de patologies infeccioses transmissibles.
 
Els treballs que han permès disposar de les noves instal·lacions de la UCI van començar a finals de juny de l’any passat i han implicat una inversió d’1,5 milions d’euros. En aquests 7 mesos, la reforma de la planta 4 ha estat completa: compta amb una superfície de 955 m2 i l’actuació s’ha fet sobre un 80% de la planta (equivalent a 765 m2). S’ha dut a terme una completa revisió i actualització estructural i de seguretat, amb l’aïllament de les façanes i la renovació de totes les instal·lacions.
 
El Servei de Medicina Intensiva
La feina del Servei de Medicina Intensiva (SMI) de l’HUMT se centra en l’atenció al malalt crític, és a dir, aquell que es troba en situació de risc vital immediat o possible, i que té una situació clínica reversible. Com a conseqüència d’aquestes particularitats, el funcionament de l’SMI requereix d’una atenció les 24 hores del dia, tots els dies de l’any.
 
Es tracta d’un servei multidisciplinari que integra diferents àrees professionals que té sota la seva responsabilitat tant la Unitat de Cures Intensives (UCI) com la de Semiintensius (o Semicrítics). L’any passat l’SMI va prestar atenció a un total de 1.783 pacients i van ingressar un total de 745 pacients a la UCI.

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 769

Fotografia 2

Fotografia 2 187

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 345

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia