• La Setmana dels Horaris tindrà lloc del 3 al 7 de juny i compta amb la participació i suport de diversos Departaments del Govern de la Generalitat
 
  • Un dels trets de sortida d’aquesta edició és la constitució de la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Reforma Horària aquest proper divendres al Palau de la Generalitat
Foto de l'acte
El director de l’Oficina per a la Reforma Horària del Govern, Alexis Serra, i el promotor de la Reforma Horària, Fabian Mohedano, han presentat aquest migdia, al Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona, els actes i aspectes més importants de la 6a edició de la Setmana dels Horaris. Durant la setmana del 3 al 7 de juny tindrà lloc la 6a edició de la Setmana dels Horaris, que té per objectiu, un any més, donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials de la reforma horària.
 
Durant la presentació, el director de l’Oficina per a la Reforma Horària del Govern, Alexis Serra, ha explicat que la principal diferència entre aquesta edició de la Setmana dels Horaris i la passada és que “per primera vegada el Govern ja té una estructura política específica per coordinar i desplegar les polítiques públiques relacionades amb la reforma horària”. El passat mes de gener es va crear l’Oficina per a la Reforma Horària per tal d’aplicar les mesures previstes en el Pacte per a la Reforma Horària, signat el 17 de juliol del 2017.
 
Serra ha afirmat que “ha arribat el moment de concretar algunes mesures” que han de portar a l’horitzó del 2025 previst en el Pacte per a la Reforma Horària. En aquest sentit, el director de l’Oficina per a la Reforma Horària ha explicat que un dels trets de sortida de la Setmana dels Horaris serà aquest divendres al Palau de la Generalitat quan es constitueixi la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Reforma Horària amb l’objectiu de “mitjançant un procés de concertació social crear un pla de transició 2020-2021 perquè el Pacte per a la Reforma Horària tingui mesures i resultats concrets”.
 
Per Serra,  aquesta 6a edició de la Setmana dels Horaris també ve marcada per l'oportunitat de reimpulsar  la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Reforma Horària que s’ha de veure reforçada després de les eleccions municipals, asegurant que es el moment idoni perquè els equips de govern incorporin els usos del temps en els seus cartipassos municipals; també l'aposta del Govern  per aconseguir que Barcelona i Catalunya esdevinguin un pol d’atracció internacional pel que fa l’estudi dels usos del temps a partir de la col.laboració público-social.
 
Durant la presentació d’aquest migdia, el promotor de la Reforma Horària, Fabian Mohedano, ha explicat que durant els cinc anys en què s’ha treballat per la transformació de l’organització del temps s’ha aconseguit “un dic de contenció sobre l’expansió horària” i ha afegit que “el 2025 mirarem enrere i veurem que hi ha coses que han canviat”.
 
La Setmana dels Horaris s’emmarca en les accions que impulsa la Iniciativa per a la Reforma Horària i que compta amb el suport institucional i la participació de diversos Departaments de la Generalitat de Catalunya. Destaquen, per exemple la presentació d’un estudi sobre horaris de pràctica esportiva organitzada per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física; la presentació de bones pràctiques en reforma horària per part de 10 empreses al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani; o la participació de l’Institut Català de les Dones en la presentació de l’informe “Les dones i la reforma horària”.
 
 
Adjunt programa d'actes de la 6a Setmana dels Horaris

1  

Fitxers adjunts

Programa d'actes de la 6a Setmana dels Horaris

Programa d'actes de la 6a Setmana dels Horaris
PDF | 87