Interior

Govern

Conseller Buch: "Volem augmentar la representativitat de les dones al cos de Bombers però sobretot la seva visibilitat"

query_builder   7 febrer 2020 11:06

event_note Nota de premsa

Conseller Buch: "Volem augmentar la representativitat de les dones al cos de Bombers però sobretot la seva visibilitat"

foto
  • La campanya està integrada per una col·lecció de quatre cartells i un vídeo que tenen un denominador comú, el concepte #FemEquip
  •  Té per objectiu augmentar la representativitat i la visibilitat de les dones en el col·lectiu dels Bombers
  •  La campanya s’emmarca en el Pla d’igualtat de dones i homes de l’Administració de la Generalitat de Catalunya

 

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presentat aquest matí la campanya que els Bombers de la Generalitat, de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, han realitzat amb l’objectiu d’augmentar la representativitat i la visibilitat de les dones en el col·lectiu, tant a nivell intern com extern. Aquesta campanya s’emmarca dins del Pla d’igualtat de dones i homes de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

 El conseller Buch ha explicat que “l’objectiu principal d’aquesta campanya és augmentar la representativitat de les dones dins el cos de Bombers però sobretot la seva visibilitat”. En aquesta línia, el conseller, ha afirmat que “aquesta campanya està feta per la voluntat, el convenciment i l’objectiu que ens hem marcat per a què les dones també formin part d’aquest Cos i que arribin a tenir la mateixa representació que tenen a la societat”. “Aquest és l’objectiu que perseguim”, ha reiterat.

Buch ha anunciat també que la iniciativa forma part del Pla d’Igualtat d’Oportunitats 2017-2020 i ha destacat la feina feta pel mateix cos de Bombers que “s’ha implicat en la seva elaboració i ha demostrat  lideratge i responsabilitat per tirar-la endavant amb la voluntat de revertir aquesta tendència”.

Buch ha insistit que “hem d’intentar despertar una vocació. La finalitat és ensenyar que hi ha dones que han passat les proves i que han aconseguit ser bomberes”.

Per la seva banda, la sotsinspectora Mercè López, ha destacat “la falta de referents femenins degut a una imatge estereotipada del bomber amb unes idees i valors preconcebuts que les porten a pensar que elles no poden ser bomberes”. En aquest sentit, López ha posat en valor la importància d’aquesta campanya que “pretén coeducar i revertir la situació per a que les nenes i adolescents contemplin  aquesta opció laboral”.

En la campanya, a més del Departament d’Interior, hi col·laboren i hi donen suport l’Institut Català de la Dona, el Departament de la Vice-Presidència i el Departament d’Educació.

Amb el concepte clau de “Fem equip” el nou material consta d’una col·lecció de quatre cartells, protagonitzats per una dona bombera i compartits amb homes bombers per fer-los inclusius, i un vídeo curt que vol animar les dones perquè opositin, s’incorporin  o promocionin a Bombers de la Generalitat.

*Adjuntem dossier i làmines en pdf

 *Teniu a la vostra disposició el vídeo enregistrat i editat per l’Equip d’Enregistrament d’Imatges (EEI) dels Bombers de la Generalitat de la campanya d’igualtat de gènere #FemEquip. Us les podeu descarregar des de l'adreça següent:

 Adreça: http://83.247.143.14

Usuari: mcbombers

Contrasenya: B2jPF34wr

 Autoritzem exclusivament l’emissió i la publicació dels vídeos d’intervencions del Cos de Bombers de la Generalitat a través de canals de televisió, agències de notícies o portals de mitjans de comunicació digitals.

5  

Fitxers adjunts

LAMINA 1

LAMINA 1
PDF | 157

LAMINA 2

LAMINA 2
PDF | 170

LAMINA 3

LAMINA 3
PDF | 192

LAMINA 4

LAMINA 4
PDF | 169

DOSSIER EN PDF

DOSSIER EN PDF
PDF | 635

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia