Incasòl

Acte d'inici de les obres d'enderroc del Bloc A del Grup d'habitatges Sant Isidori, a Mollerussa.

Comença l'enderroc del Grup d'habitatges Sant Isidori de Mollerussa

query_builder   18 novembre 2020 15:51

event_note Nota de premsa

Comença l'enderroc del Grup d'habitatges Sant Isidori de Mollerussa

  • Avui han començat les obres d’enderroc del Bloc A amb un pressupost de prop de 75.000 euros i un termini d’execució de 5 mesos
Acte d'inici de les obres d'enderroc del Bloc A del Grup d'habitatges Sant Isidori, a Mollerussa.
Acte d'inici de les obres d'enderroc del Bloc A del Grup d'habitatges Sant Isidori, a Mollerussa.

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat el procés d’enderroc del Grup d’habitatges Sant Isidori de Mollerussa (Pla d’Urgell). Aquest matí han començat les obres d’enderroc del Bloc A. El conjunt està integrat per 4 blocs de 40 habitatges cadascun, promoguts durant els anys 50, que es troben en molt mal estat de conservació.

L’INCASÒL, juntament amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i l’Ajuntament de Mollerussa, està duent a terme el procés de declaració de ruïna, enderroc i desallotjament d’aquests 160 habitatges. El cost total estimat del procés d’enderroc superarà els 400.000 euros.

Els Bloc A consta de 40 habitatges, va ser declarat en ruïna el mes de novembre de 2018 i es troba buit d’ocupants des de l’agost de 2019.

Aquest matí s’ha signat l’acte de replanteig que dóna el tret de sortida a les obres d’enderroc, que han estat adjudicades a l’empresa Garcia Reyes, SA, per un import de 74.819,99 euros (IVA exclòs) i un termini d’execució de 5 mesos.

Un cop ja s’han realitzat els treballs previs de trasllat de subministres, els propers dies es procedirà al tancat perimetral de seguretat, el buidatge dels habitatges i elements de façana i patis, per a que finalment hi puguin accedir les màquines per enderrocar el bloc.

L’INCASÒL és el promotor de l’actuació, mentre que els serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, per encomana de l’Ajuntament de Mollerussa, són els responsables de la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres.

Pel que fa als blocs restants, l’INCASÒL preveu licitar les obres d’enderroc del Bloc C durant el primer trimestre del 2021, declarat en ruïna el juny de 2019 i buit d’ocupants des de l’abril de 2020.

Els blocs B i D, de 40 habitatges cadascun, han estat declarats en ruïna el passat 27 d’octubre de 2020 i actualment s’està gestionant el seu desallotjament.

Paral·lelament i com a part de procés, l’administració està treballant per a garantir el reallotjament d’aquelles famílies del grup vulnerables, per motius exclusivament de risc d’exclusió residencial. Cal tenir present que els blocs del grup són propietat de privats i la declaració de ruïna no genera el dret de reallotjament dels ocupants previst a la normativa urbanística a càrrec de l’administració.

Per portar a terme aquest reallotjament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) continua mobilitzant habitatges de lloguer adquirits mitjançant tempteig, al mateix municipi. Fins al moment, del total de 85 famílies ja s’han reallotjat 57 i es preveu que ens propers mesos es trobi allotjament per a 28 famílies més.

Tres anys de treball

El mes d’agost de l’any 2017, la Generalitat i l’Ajuntament de Mollerussa van signar un conveni per fixar la col·laboració de la intervenció als blocs del Grup Sant Isidori. Arrel d’aquest conveni i d’una posterior addenda, l’Ajuntament compta amb l’assessorament i coordinació tècnica de l’INCASÒL mentre que l’Agència de l’Habitatge s’està fent càrrec del reallotjament de les persones afectades. L’Ajuntament, per la seva part, rescabalarà a l’INCASÒL d’aquests treballs a partir de la reclamació als propietaris obligats o amb sòls municipals.

1  

Imatges

IMATGE

IMATGE 1468

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA

NOTA DE PREMSA
PDF | 422

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia