Agència Catalana de l'Aigua

Obres depuradora Torrefarrera.

L'ACA destina prop de 10 MEUR per a millorar el sanejament de les aigües residuals del Segrià

query_builder   25 novembre 2020 13:51

event_note Nota de premsa

L'ACA destina prop de 10 MEUR per a millorar el sanejament de les aigües residuals del Segrià

 

  • El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao, ha visitat les obres de la noves depuradores de Benavent de Segrià i Torrefarrera

 

  • Els treballs faran possible la millora del sanejament de quatre municipis de la comarca, concretament Benavent i Vilanova de Segrià, Torrefarrera i Torre-Serona

 

  • Ridao també ha comprovat sobre el terreny l’estat dels treballs del nou col·lector d’aigües residuals que millorarà el servei a quatre localitats de la comarca de l’Anoia

 

 

Treballs per construir la nova depuradora de Torrefarrera.
Treballs per construir la nova depuradora de Torrefarrera.

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, ha visitat avui diverses obres que milloraran el sanejament de les aigües residuals a la comarca del Segrià i que estan mobilitzant una inversió propera als 10 milions d’euros.

La primera de les obres que s’ha visitat avui és la nova depuradora de Benavent de Segrià, una planta que tractarà les aigües residuals generades tant a Benavent com a Vilanova de Segrià. El director de l’ACA ha estat acompanyat pels alcaldes de Benavent i Vilanova de Segrià, Antoni Carré i Jordi Figuerol, entre d’altres autoritats. Els treballs, amb un pressupost de 5,2 MEUR, estan sent executats per l’UTE Edar Vilanova i Benavent (integrada per Vías y Construcciones S.A. i MyJ Grúas) i tindran una durada de 9 mesos i mig. El contracte també preveu l’explotació de les instal·lacions durant el primer any de servei.

L’actuació consistirà en la construcció d’una depuradora de tipus biològic, amb capacitat per tractar 1.429 m3/dia i prop de 7 quilòmetres de xarxa de col·lectors. La instal·lació projectada compta amb una línia d'aigua i tractament complet de fangs.

Nova depuradora de Torrefarrera

La segona de les actuacions que avui s’ha visitat són les obres per a millorar el sanejament de les aigües residuals de Torrefarrera i Torre-Serona. Els treballs contemplen la construcció d'un únic col·lector i una depuradora de tipus biològic per a recollir les aigües residuals generades en aquests dos municipis, amb una inversio de 4,6 MEUR. La visita s’ha fet amb els alcaldes de Torrefarrera i Torre-serona, Jordi Latorre i Agustí Jiménez, juntament amb altres autoritats. La instal·lació, de tipus biològic, està dissenyada per a tractar un cabal màxim de 1.400 m3/dia, equivalent a una població de més de 6.600 habitants. Es preveu que els treballs, duts a terme per l’Ute Edar Torrefarrera (Comsa Sau-Depuración de Aguas del Mediterráneo-Sociedad Anónima Agricultores de la Vega de Valencia) i amb un pressupost de 4,6 MEUR, estiguin finalitzats en un termini de 7 mesos i mig. El contracte també preveu l’explotació de les instal·lacions durant el primer any de servei.

Millores en el sanejament de l’Anoia

Ja fora de les terres de Lleida, el director de l’ACA ha visitat les obres del desdoblament del col·lector d’aigües residuals del sistema de sanejament d’Igualada, a la comarca de l’Anoia,  que dona servei a quatre municipis de la comarca (Igualada, Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui). Els treballs, executats per l’UTE formada per les empreses  Companyia general d’Aigües de Catalunya i Arnó Infraestructures, tenen un pressupost superior als 917.000 euros, tindran una durada de 5 mesos i consistiran en una conducció de prop de 300 metres de longitud, que anirà paral·lela a l’actual. Els alcaldes d’Igualada i Vilanova del Camí, Marc Castells i Noemí Trucharte, també han visitat l’estat de les obres.

Aquest desdoblament, que s’està duent a terme dins el terme municipal de Vilanova del Camí, duplicarà la capacitat hidràulica actual del tram i així millorarà globalment el sistema de col·lectors en alta. També es construiran tres noves arquetes, una de les quals s’encarregarà de repartir l’aigua entre els dos col·lectors.

3  

Imatges

Foto 1. Visita a les obres de la nova depuradora de Benavent de Segrià.

Foto 1. Visita a les obres de la nova depuradora de Benavent de Segrià. 640

Foto 2. Estat de les obres de la nova depuradora de Torrefarrera.

Foto 2. Estat de les obres de la nova depuradora de Torrefarrera. 618

Foto 3. Obres del nou col·lector d'aigües residuals del sistema de sanejament d'Igualada.

Foto 3. Obres del nou col·lector d'aigües residuals del sistema de sanejament d'Igualada. 803

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF |

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia