Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

bosc

Subhastada per valor de més de 1.5 milions d'euros fusta provinent de boscos públics

query_builder   10 desembre 2020 16:38

event_note Nota de premsa

Subhastada per valor de més de 1.5 milions d'euros fusta provinent de boscos públics

bosc
bosc

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha licitat aquest matí de manera telemàtica 44.920 tones de fusta per un import de 1.5244.920€. Aquesta subhasta és una de les principals mesures que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació té en marxa per dinamitzar la gestió forestal, especialment a l’àmbit de les forests de propietat pública, ja siguin d’entitats locals o de la Generalitat mateixa. En conjunt, els boscos públics ocupen una superfície aproximada de 485.000 ha, cosa que representa un 24% de la superfície forestal a Catalunya.

La venda d’aquesta fusta té una repercussió important en uns territoris rurals amb greus problemes d'abandonament i amb una elevada necessitat de generació d’activitat compatible amb els valors ambientals. Per poder compatibilitzar les activitats de gestió amb els eixos del pla d'aprofitaments, el Departament té en marxa un model de gestió de bioeconomia circular que permet la generació estable de llocs de treball directes i indirectes de caire local a les zones rurals.

Els lots subhastats corresponen a 8 comarques i  les que han tingut un major volum de fusta licitada són el Berguedà, l’Alt Urgell i Cerdanya. Els treballs que es realitzaran són en gran part de millora, sobretot aclarides en boscos joves per millorar-ne la vitalitat, reduir-hi el risc d’incendis i fer-los més resistents enfront de sequeres o plagues forestals.

La major part de la fusta subhastada prové de boscos ordenats, que en el cas dels espais naturals de protecció especial, s’han sotmès a informe dels corresponents òrgans de gestió, amb la finalitat d’incorporar les condicions que permetin fer compatible l’aprofitament d’aquests boscos amb la conservació  de la biodiversitat. Aquesta iniciativa forma part d’una aposta ferma i més global del Departament d’Agricultura centrada en l’àmbit de la gestió forestal sostenible.

 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

Dades per municipis i volums de fusta

Dades per municipis i volums de fusta
DOCX | 13

Dades per comarca

Dades per comarca
XLSX | 10