Interior

Foto de grup

Conseller Sàmper: "Estic molt orgullós d'encapçalar una comunitat de persones que tenen en comú la voluntat de servei públic "

El conseller d'Interior ha presidit avui l'inici del curs acadèmic de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

query_builder   4 febrer 2021 15:02

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "Estic molt orgullós d'encapçalar una comunitat de persones que tenen en comú la voluntat de servei públic "

El conseller d'Interior ha presidit avui l'inici del curs acadèmic de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Foto
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes, ha presidit avui l’obertura de l’any acadèmic 2020-2021 de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

El conseller ha destacat el paper de l'ISPC en la seva vessant formativa i ha destacat que “per saber què és el Departament d’Interior s’ha de passar per l’ISPC. Sovint quan es parla d’Interior tothom pensa en la policia i Interior és quelcom bastant més complexe i aquí a l’Institut és on realment es veu”. Sàmper s’ha mostrat molt orgullós “d’estar al capdavant d’una comunitat de persones que tenen un element en comú que és la voluntat de servei públic i de treballar per la gent”.

Durant la seva intervenció, el titular d’Interior ha insistit, un cop més, en la necessitat que els cossos de seguretat, bombers i protecció civil siguin una prioritat en l’ordenació de preferències per la vacunació. “Farem tot el possible perquè estiguin en una línia inicial de vacunació, perquè vostès són un servei no només essencial sinó imprescindible” ha dit.

Sàmper també ha fet referència a la percepció que té la societat dels cossos de seguretat i ha explicat que si bé Bombers i Protecció Civil sempre són cossos molt ben valorats perquè la tasca que fan només té un component positiu, en el cas dels Mossos d’Esquadra “quan en aquest component positiu, que és el majoritari, hi ha també la intervenció de l'ús de la força això ja no agrada tant”. En aquesta línia ha destacat que “no és justa la percepció social que determinats grups tenen de la policia” i ha explicat “que malgrat tot, el cos segueix estant terriblement ben valorat per tota la societat” i ha recordat que any rere any rep les més altes valoracions de la ciutadania en l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió, que va arribar al seu punt més alt després dels atemptats de 2017.

Sàmper ha explicat que “des de l’Institut hem de saber fer arribar a tots els nostres cossos de seguretat i emergències que nosaltres farem el possible des de la Generalitat” per mantenir “aquest nivell de sintonia i ho farem anant als punts més complexos de la societat, violència de gènere, desnonaments, corrupció, fòbies, amb la intenció de generar unitats que facin que la nostra gent es senti més segura”.

La directora de l’ISPC, Montserrat Royes, ha destacat la gran pluralitat tant en l’activitat de l’Institut com en els perfils dels seus professionals i alumnes i ha posat en valor “l’esforç coral que hem hagut de fer i estem fent com a Institució per adaptar tota la nostra activitat a la pandèmia provocada per la COVID-19”. “Vàrem superar amb nota el curs acadèmic anterior i estic convençuda que ho tornarem a fer” ha dit.

La directora també s’ha dirigit als alumnes i els ha dit que “us volem bons professionals, però també us volem persones i ciutadans exemplars”. “No podríem entendre la nostra tasca formativa ni vosaltres la vostra formació fora de la realitat social en la que vivim, per això a vessant humana, és present i central a casa nostra” ha afegit.

Finalment la directora ha fet un agraïment a totes les persones que fan possible la formació i ha felicitat a les persones que han rebut les distincions, “puc dir que són unes distincions més que merescudes” ha explicat.

El secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Josep Maria Argimon, ha estat l’encarregat de pronunciar la conferència inaugural.

L’acte ha començat amb una ofrena floral en memòria dels companys de servei i seguidament s’han lliurant les distincions de caràcter honorífic atorgades per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en reconeixement a aquelles persones i entitats que en la seva trajectòria professional han col·laborat amb l’Institut en les funcions de formació, estudi i recerca en l’àmbit de la seguretat o les emergències. Enguany s'han atorgat 25 distincions, 2 a títol col·lectiu i 23 a títol individual.

*Adjuntem, el dossier de premsa elaborat per l’acte d’inici del Curs acadèmic 2020/2021.

1  

Imatges

Foto

Foto 375

1  

Fitxers adjunts

DOSSIER DE PREMSA

DOSSIER DE PREMSA
PDF | 1651

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia