Territori

Imatge de recurs d'un bloc de pisos

El Departament de Territori i Sostenibilitat publica un primer butlletí amb dades sobre la conjuntura del mercat i la política d'habitatge

query_builder   19 març 2021 10:50

event_note Nota de premsa

El Departament de Territori i Sostenibilitat publica un primer butlletí amb dades sobre la conjuntura del mercat i la política d'habitatge

  • Es pot consultar al web de Departament i informa sobre l’evolució del sector de la construcció, el mercat de lloguer, els programes socials d’ajuda al pagament i d’accés a l’habitatge, i els ajuts per a rehabilitació i relacionats amb el manteniment
Imatge de recurs d'un bloc de pisos

El Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori  ha publicat el primer butlletí amb informació sobre la situació conjuntural del mercat de l’habitatge i amb dades sobre els resultats de les polítiques publiques en matèria d’habitatge que té el Departament, gestionades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Es preveu que el butlletí tingui periodicitat trimestral.

Aquest primer butlletí es divideix en tres grans apartats:

  • Dades bàsiques de conjuntura. La construcció d’habitatges s’ha vist afectada per la crisi sanitària de la COVID-19 i durant l’any 2020 s’han iniciat un 21,7% menys d’habitatges, mentre que els acabats s’han incrementat un 31,4%. El mercat de lloguer ha patit una baixada del nombre de contractes formalitzats d’un 16,6%, mentre que el lloguer mensual s’ha mantingut estable respecte l’any anterior, situant-se en una mitjana de 734,33 €/mes. Pel que fa al mercat de compravenda, ha baixat un 19,1% el nombre de contractes i s’ha incrementat el preu/m2 un 1,5%.

  • Polítiques d’habitatge de la Generalitat mitjançant l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Durant l’any 2020 s’han concedit més de 112,5 milions d’euros en ajuts al pagament de l’habitatge a famílies vulnerables. A aquests ajuts cal afegir-hi 7,7 milions d’euros extraordinaris destinats a pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19 en el mercat de lloguer.

Així, s’han concedit ajuts a 62.032 famílies per a pagar el lloguer; a 1.353, la prestació d’especial urgència, i l’ajut extraordinari per la COVID-19 a 2.614 famílies més.

A finals de 2020, a Catalunya hi ha més de 36.000 habitatges destinats a polítiques socials, gestionats per les diferents administracions públiques o entitats sense ànim de lucre. Durant tot l’any, s’han iniciat un total de 1.943 habitatges amb protecció oficial i se n’han acabat 1.219. Durant l’any 2020 l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha adquirit 376 habitatges per tanteig i retracte, que s’han incorporat al parc públic, i al Registre d’Habitatges Buits hi trobem 30.846 habitatges inscrits.

  • Polítiques de rehabilitació i per a garantir la qualitat de l’edificació. Durant l’any 2020, s’han concedit ajuts per a la rehabilitació a 9.293 habitatges, per un valor de 23 milions d’euros. S’han sol·licitat 14.388 cèdules d’habitabilitat de primera ocupació i 80.193 de segones o posteriors ocupacions. En referència a les Inspeccions Tècniques d’Edificis (ITE), hi ha hagut 7.228 sol·licituds per a la concessió dels certificats d’aptitud i se n’han concedit 6.016.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 182

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia