Servei Català de Trànsit

Primera Etapa

La cursa se celebra del 22 al 28 de març amb un recorregut de gairebé 1.100 km

Afectacions viàries i mesures especials amb motiu de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya

Uns 300 agents dels Mossos d'Esquadra vetllaran per al bon desenvolupament de la prova esportiva

query_builder   21 març 2021 11:49

event_note Nota de premsa

La cursa se celebra del 22 al 28 de març amb un recorregut de gairebé 1.100 km

Afectacions viàries i mesures especials amb motiu de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya

Uns 300 agents dels Mossos d'Esquadra vetllaran per al bon desenvolupament de la prova esportiva

Davant la celebració de la 100a Volta Ciclista a Catalunya aquesta setmana, del 22 al 28 de març, el Servei Català de Trànsit (SCT) informarà en temps real de les afectacions a les carreteres que provoqui la prova esportiva en el seu pas per les demarcacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.

El Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT) es coordinarà amb la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i l’organització de la prova esportiva per tal de poder oferir als usuaris la informació actualitzada de les restriccions dinàmiques de la cursa, principalment a través del web d’incidències viàries.

A més, a peu de carretera  l’SCT ha establert un dispositiu especial de trànsit amb l’objectiu de garantir un desenvolupament adequat de la prova esportiva i minimitzar els efectes que la cursa ciclista pugui tenir en els usuaris de la xarxa viària catalana. Davant de la situació de pandèmia motivada per la COVID-19, s’extremaran les mesures de seguretat amb l’objectiu d’evitar els contagis i evitar-ne la transmissió.

Els Mossos d’Esquadra establiran un dispositiu especial amb 300 agents aproximadament, que prestaran servei de protecció de l’esdeveniment, regulació del trànsit i seguretat viària. En aquest sentit, donaran cobertura tant dinàmica com estàtica al pas de la cursa amb l’objectiu de garantir la seguretat viària i la integritat tant dels participants com dels ocupants dels vehicles que circulin en aquests moments pels trams afectats per la cursa i també el públic en general durant els 7 dies. Les Policies Locals afectades (un total de 68) pel pas de la cursa i el Sistema d’Emergències Mèdiques també col·laboraran donant suport en el dispositiu.

Els agents de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra es responsabilitzaran íntegrament de la seguretat dinàmica de la cursa al llarg de totes les etapes, garantint el normal desenvolupament per les carreteres i vetllant per la seguretat de la resta d’usuaris de les vies afectades, procurant causar el mínim de molèsties al conjunt de la ciutadania.

La cursa esportiva és un dels esdeveniments més importants del món del ciclisme a escala internacional  i enguany recorre gairebé 1.100 km i es desenvolupa en 7 etapes.


DISPOSEU DE TOTA LA INFORMACIÓ AMB INFOGRAFIES DE CADA ETAPA EN AQUEST PDF ADJUNT


1  

Fitxers adjunts

NdP SCT

NdP SCT
PDF | 1405