Territori

Imatge de recurs d'un edifici en construcció

Oberta la convocatòria d'ajuts per als promotors que construeixin habitatges amb protecció oficial de lloguer

query_builder   4 juny 2021 09:00

event_note Nota de premsa

Oberta la convocatòria d'ajuts per als promotors que construeixin habitatges amb protecció oficial de lloguer

 

  • Els habitatges han de tenir una superfície mitjana de 75 m2, una certificació energètica mínima de B i s’han de destinar a lloguer amb protecció oficial o cessió d’ús
  • Permetrà oferir habitatge de lloguer per un preu entre els 420 i 560 euros mensuals, segons la zona on es trobi ubicat
Imatge de recurs d'un edifici en construcció

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, de la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori, ha obert una convocatòria de subvencions per als promotors que construeixin habitatge de lloguer amb protecció oficial. S’hi poden acollir promotors tant si són persones físiques o jurídiques com fundacions, empreses d’economia social i les seves associacions, cooperatives de construcció, les organitzacions no governamentals i les associacions declarades d’utilitat pública. També s’hi poden acollir els ajuntaments i entitats vinculades que en depenen i que consten a les bases reguladores de la convocatòria.

Els ajuts s’emmarquen en un dels principals àmbits d’actuació en matèria d’habitatge del Govern, com és l’ampliació de l’oferta de pisos de lloguer assequible, en aquest cas per destinar-los als col·lectius amb rendes més baixes.

Els habitatges que es construeixin han de tenir una superfície mitjana de 75m2 i han de disposar d’una certificació energètica B, com a mínim. Així mateix, els llogaters hauran de tenir unes rendes que no poden superar els límits establerts i, per accedir a aquestes promocions, hauran d’estar inscrits en el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial.  

A la convocatòria d’ajuts s’hi poden acollir els promotors que vulguin fer construcció d’obra nova, els que tinguin promocions procedents de rehabilitació d’edificis i les promocions amb obres en curs paralitzades que es reprenguin per a la seva finalització.

Els promotors poden rebre una subvenció directa equivalent a un 20% del pressupost protegible (que inclou el cost total d’execució dels habitatges o allotjaments, inclosos els impostos i les taxes repercutibles, i els honoraris professionals), amb un màxim de 30.000 euros per habitatge i 16.000 per allotjament.

Els habitatges i allotjaments s’han de qualificar amb protecció oficial, s’han de vincular al règim de lloguer o cessió d’ús i es destinaran a unitats de convivència  amb uns ingressos ponderats entre 1,5 i 3 vegades l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) en el cas de sòl públic cedit amb caràcter gratuït, i de 3,5 vegades l’IRSC en la resta de supòsits.

Les quotes  o rendes màximes que es poden cobrar són les següents en funció de la zona on estigui ubicada la promoció.

Municipis zona

 

Habitatge/Allotjament

 

Annexos

 

A

 

7,50 €/m2

 

3,75 €/m2

 

B

 

7,27 €/m2

 

3,63 €/m2

 

C

 

6,43 €/m2

 

3,21 €/m2

 

D

 

5,59 €/m2

 

2,80 €/m2

En funció d’aquesta tipologia, el  preu del lloguer pot oscil·lar  entre els 419,25 euros mensuals per un habitatge de 75m2 situat a la zona D i els 562,5 euros mensuals per un habitatge de 75 m2 situat en zona A.

Els interessats poden consultar el llistat de municipis de cada zona geogràfica a efectes d’aplicació de la normativa d’habitatges amb protecció oficial i les taules d’ingressos de referència en matèria d’habitatge.

Les sol·licituds es poden formalitzar telemàticament per mitjà del formulari que està a disposició dels sol·licitants al web, fins al 30 de juny.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 188

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia