Agents Rurals

Imatge de la burilla localitzada a Alcarràs

El llançament d'una burilla causa el foc forestal d'Alfarràs

query_builder   29 juny 2021 14:18

event_note Nota de premsa

El llançament d'una burilla causa el foc forestal d'Alfarràs

Burilla localitzada a Alfarràs
Burilla localitzada a Alfarràs

El passat diumenge 27 de juny a les 19.48h es va rebre l’avís d’un incendi de vegetació al terme municipal d’Alfarràs (Segrià), que s’havia iniciat al punt quilomètric 28,800 de la carretera N-230. Ahir al vespre els Bombers de la Generalitat ja van donar l’incendi per controlat.

Des del moment de l’avís diversos efectius des Cos d’Agents Rurals han estat treballant en el perimetria del foc així com per esclarir les causes del mateix. Els agents actuants van parlar amb diversos testimonis que van poder veure el moment inicial del foc, fet que va permetre poder obtenir informació valuosa per localitzar el punt d'inici. Després d’acordonar la zona, als peus de la carretera N-230, es va pentir tot l'indret fins que es va localitzar una burilla de cigarreta, que hauria causat el foc després de ser llançada, presumptament, per un vehicle que circulava per l’esmentada via.

L’incendi ha cremat una superfície total de 87 hectàrees, 55,43 ha dins dels límits territorials de Catalunya i 31,5 hectàrees en territori d’Aragó, segons ha informat el dispositiu d’incendis forestals del govern d’Aragó.

Pel que fa a la superfície cremada a Catalunya, 33,88 ha corresponen a terreny forestal, 20,27 ha a zones agrícoles i 1,28 a sòl urbà o artificial, totes dins el terme municipal d’Alfarràs.

 

Incendis per burilles

En els darrers 5 anys (2016-2020) s’han produït a Catalunya 104 incendis forestals causats pel llançament de burilles, que han cremat un total de 982,71 hectàrees.
Cal recordar que una burilla va ser la causa de l’incendi de la Jonquera l’any 2012, l’incendi més gran dels darrers anys a Catalunya, que va cremar més de 10.000 hectàrees.

4  

Imatges

Imatge de la investigació de l'incendi

Imatge de la investigació de l'incendi 1869

Imatge de la burilla localitzada a Alcarràs

Imatge de la burilla localitzada a Alcarràs 1880

Imatge de la investigació de l'incendi

Imatge de la investigació de l'incendi 3425

Imatge aèria de l'incendi d'Alfarràs

Imatge aèria de l'incendi d'Alfarràs 3041

1  

Fitxers adjunts

Superfície afectada de l'incendi d'Alfarràs (Segrià)

Superfície afectada de l'incendi d'Alfarràs (Segrià)
PDF | 8332