Centre Estudis Opinió

Enquesta panel sobre valors i COVID-19. 2020-2021

El CEO publica l'Enquesta panel sobre valors i COVID-19

query_builder   19 juliol 2021 14:14

event_note Nota de premsa

El CEO publica l'Enquesta panel sobre valors i COVID-19

El Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) fa públics els resultats de l’Enquesta panel sobre valors i COVID-19. 2020-2021 amb la voluntat de conèixer l’impacte de la pandèmia causada per la COVID-19 en els valors dels habitants de Catalunya.

Un estudi panel d’aquestes característiques constitueix una eina especialment valuosa per a observar possibles efectes dels canvis de la situació social i econòmica general en les creences i actituds de les persones.

El qüestionari es basa en una enquesta tipus panel impulsada per un grup d’experts en ciències socials liderats pel professor Christian Welzel i ja implementada a diversos països, amb unes dues mil persones a cada onada, emprant un qüestionari estandarditzat que permet la comparació entre diversos casos i temps atès que, segons el professor Welzel, aquesta pandèmia ofereix una oportunitat única per estudiar com els valors morals de les persones es comporten en temps de crisi i si, de fet, aquests valors poden canviar en funció d’ella. Es tracta d’un qüestionari estructurat en quatre grans blocs i preguntes que s’han incorporat per tal d’adaptar el qüestionari per a Catalunya.

Els participants del panel representatiu a qui se’ls ha demanat respondre el mateix qüestionari en 3 ocasions són residents a Catalunya i tenen més de 15 anys. El mètode de recollida de dades és l’enquesta per Internet (CAWI) i la grandària de la mostra inicial és de 2.515 individus. Les tres onades de l’enquesta s’han dut a terme en els següents períodes amb la voluntat de captar fases o moments diferents del procés de la pandèmia:

  • 1a onada del 2 al 9 de juny de 2020
  • 2a onada de l’11 de novembre al 14 de desembre de 2020
  • 3a onada del 21 d’abril al 4 de maig de 2021

Podeu consultar totes les dades de l’enquesta al web del Centre d’Estudis d’Opinió.

1  

Fitxers adjunts

Enquesta panel sobre valors i COVID-19

Enquesta panel sobre valors i COVID-19
PDF | 675

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia