Agència Catalana de l'Aigua

Tècnics inspeccionant la presa de la Llosa del Cavall (Solsonès)

L'ACA inverteix 4,3 MEUR en el manteniment, la conservació i la seguretat de les preses que gestiona

query_builder   23 setembre 2021 10:27

event_note Nota de premsa

L'ACA inverteix 4,3 MEUR en el manteniment, la conservació i la seguretat de les preses que gestiona

 

  • Aquest és el primer contracte marc que licita l’administració hidràulica en aquest àmbit i s’aplicarà a les preses de Darnius Boadella, Sau, la Baells, Sant Ponç, la Llosa del Cavall, Foix, Siurana i Colomers

 

  • Es contemplen accions com revisions, actuacions de manteniment, assistències tècniques, entre d’altres

 

  • El contracte té per objectiu culminar l’aglutinament en un contracte marc d’un conjunt de tasques de comprovacions, conservació i seguretat que fins a la data s’han vingut gestionant mitjançant contractacions de suport específiques, sota la supervisió dels tècnics/ques de l’ACA

 

Tècnics inspeccionant la presa de la Llosa del Cavall (arxiu).
Tècnics inspeccionant la presa de la Llosa del Cavall (arxiu).

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació un contracte per a millorar la seguretat, el control i la conservació de les preses que gestiona de manera directa, amb un pressupost de licitació de 4,3 milions d’euros. Es poden presentar ofertes fins el 18 d’octubre i el contracte tindrà una durada de dos anys.

Aquest és el primer contracte marc que licita l’administració hidràulica en aquest àmbit i s’aplicarà a les preses de Darnius Boadella, Sau, la Baells, Sant Ponç, la Llosa del Cavall, Foix, Siurana i Colomers.

L’objectiu d’aquest contracte marc és dur a terme, de manera global, unificada i aplicant una metodologia comuna, les revisions per a evitar errors de funcionament o seguretat, actuacions de manteniment per a garantir la correcta operativitat dels òrgans de desguàs, així com també assistències tècniques en relació amb fets que puguin tenir lloc de manera no previsible.

Fins ara, el conjunt de tasques de comprovacions, conservació i seguretat s’han vingut gestionant mitjançant contractacions de suport específiques, sota la supervisió dels tècnics/ques de l’ACA.. Aquest contracte marc permetrà aglutinar la major part de necessitats objecte d’externalització en un mateix marc regulatori i d’actuació, optimitzant, així, la gestió, el processos i els resultats a obtenir.  

1  

Imatges

Foto. Tècnics inspeccionant la presa de la Llosa del Cavall (arxiu).

Foto. Tècnics inspeccionant la presa de la Llosa del Cavall (arxiu). 769

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 232