Drets Socials

carnet jove

Joventut i l'Ajuntament d'Esplugues inicien l'expedició del nou Carnet Jove local amb 47 nous avantatges en salut, formació o tecnologia

query_builder   8 octubre 2021 15:31

event_note Nota de premsa

Joventut i l'Ajuntament d'Esplugues inicien l'expedició del nou Carnet Jove local amb 47 nous avantatges en salut, formació o tecnologia

La directora general de l’ACJ, Núria Ramon, i l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, destaquen que la iniciativa comença amb 74 avantatges per potenciar el comerç de proximitat i l’ús diari del carnet

carnet jove esplugues

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Núria Ramon, i l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, han presentat aquest migdia a l’ajuntament el nou Carnet Jove d’Esplugues de Llobregat, que avui es posa en marxa. Ho han fet acompanyats del regidor de Polítiques de Joventut, Joan Marín.

La presentació d'avui marca el punt de partida per a l’expedició del nou carnet jove local, que inclou el logotip de l'Ajuntament d’Esplugues. Coincidint amb aquest inici, el CJ també suma nous avantatges locals per tal d’oferir una diversitat de qualitat i proximitat i potenciar l’ús del carnet en el dia a dia del jovent del municipi.

En concret -tal com ha detallat Núria Ramon-, el nou CJ d’Esplugues de Llobregat neix amb una oferta total de 74 avantatges en els àmbits de salut (17%), formació (16%), tecnologia (7%), lleure (4%), esports (3%), turisme i mobilitat (3%) i altres (com són els complements, l’estètica, les assegurances i la llar, amb el 50% restant). Aquest volum d’avantatges d’àmbit local ha sumat 47 noves ofertes als 27 avantatges que el CJ oferia a nivell local a finals del 2020, de manera que l’oferta s’ha triplicat.

Aquest creixement és fruit de la campanya que Joventut i l’ajuntament han realitzat els darrers mesos per tal de captar més comerços, entitats i institucions que oferissin més i millors descomptes a la població jove.

De la nova oferta presentada aquest migdia se'n poden beneficiar ja des d’ara els 2.932 titulars (52% noies i 48% nois) que el CJ té avui a Esplugues, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1%), 14-17 anys (11%), 18-21 (23%), 22-25 (30%), 26-29 (31%) i 31 anys (4%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 32% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Esplugues.

A més del jovent d’Esplugues, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca del Baix Llobregat (52.754 joves), a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (341.146 joves), a Catalunya (523.000 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu, tal com ha explicat la directora general de l’ACJ, Núria Ramon, és que els i les joves puguin incrementar la utilització del Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- en comerços i establiments locals. I d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat: “Volem fer del Carnet Jove una eina útil en el dia a dia de les persones joves als seus municipis”, ha exposat Ramon.

En el mateix sentit, la responsable de l’ACJ ha afegit que l’aposta per incrementar el nombre de descomptes locals del Carnet Jove “potencia el comerç local de proximitat en el difícil context de la pandèmia", al temps que també respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

De la seva banda, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha explicat que el nou carnet jove servirà per apropar les persones joves als comerços d’Esplugues i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. "Esplugues ha estat el primer municipi del Baix Llobregat i un dels 20 primers a Catalunya en disposar del nou Carnet Jove digital i amb el nom de la ciutat. Més de 3.000 joves d'Esplugues són usuaris del carnet físic de tota la vida. Ara podran presumir d'identitat amb un nou títol que els identifica com a veïns i veïnes d'Esplugues que podran portar al seu mòbil i els ofereix avantatges a 74 comerços del municipi", ha afirmat Díaz. L’alcaldessa ha afegit que avui també s’inicia una campanya per comunicar al jovent d’Esplugues d’aquests nous serveis.

 

El Carnet Jove local, digital

Els joves d’Esplugues que des d’ara decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. El Carnet Jove d’Esplugues de Llobregat tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran d’acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament.

Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove d’Esplugues a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans: L’Hospitalet de Llobregat, Cambrils, Agramunt, Palamós, la Seu d’Urgell, Manlleu i Amposta. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut segueixi estenent-la en nous municipis i comarques com és el cas d’Esplugues de Llobregat.

3  

Imatges

Imatge de la presentació 1

Imatge de la presentació 1 231

Imatge de la presentació 2

Imatge de la presentació 2 391

Imatge de la presentació 3

Imatge de la presentació 3 206

1  

Fitxers adjunts

Pòster promocional

Pòster promocional
PDF | 691